Grbić pred meč godine: Neka teren presudi!

Autor:

Sport

10.08.2019

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da jedino želi da njegova ekipa protiv Italije u borbi za Olimpijske igre igra najbolje što može.

Nikola Grbić

Srpski odbojkaši su vezali dve pobede na turniru interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre i u nedelju će protiv Italije igrati odlučujuću utakmicu za plasman.

- Spremamo se za ovu utakmicu tri meseca. Sve je otvoreno. Mislim da smo spremni. Najveća stvar koju treba da uradimo jeste da budemo emotivni i igramo najbolje što možemo, a onda će utakmica i teren sami da donesu presudu - rekao je Grbić posle utakmice u Bariju.

Prvo je pobeđena Australija sa 3:1, a potom i Kamerun sa 3:0.

- Znamo zašto smo došli ovde i zašto smo se toliko dugo pripremali. Ako smo pre ove utakmice bili na dve pobede od Tokija, sada smo na samo jednu. Bilo je važno da svi uđemo u ritam jer znamo kakva nas utakmica čeka, gde nam pobeda donosi veliki plasman na Olimpijske igre - izjavio je Marko Podraščanin.

Srbija će se za Olimpijske igre boriti protiv Italije pred njenom publikom u Bariju.

- Imaćemo motiv više jer će biti puna dvorana, a mi obožavamo da igramo protiv pune dvorane. S obzirom na to da smo preskočili Rio, imamo veliki motiv da se plasiramo u Tokio - istakao je Podraščanin.

Njegovi saigrači su naveli da žele i očekuju pobedu i protiv Italije.

- Znali smo već da moramo da pobedimo sve tri utakmice. Znali smo da će svaka biti zahtevna. Ako igramo a smatramo da smo dobili pre nego što počne, mora da se zakomplikuje. Videćemo šta će sutra biti, nadam se sličnim rezultatima kao u prve dve - poručio je Lazar Ćirović.

Slično razmišlja i Aleksandar Okolić.

- Imamo poteškoća kada igramo sa slabijim ekipama, potcenimo ih i opustimo se, ali smo uspeli da se izborimo. Sledi jako važna utakmica - rekao je Okolić.

Optimista je i mladi Aleksa Batak.

- Osećaj je sjajan, pre svega što sam dobio priliku da igram u ovakvoj ekipi, ostvario mi se san - dodao je Batak.

Utakmica između Srbije i Italije igraće se u nedelju 11. avgusta od 21.15.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading