Markezova šampionska trka kroz Brno za 50. jubilarnu pobedu u Moto GP!

Autor:

Sport

04.08.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač fabričke Honde Mark Markes u Brnu je zabeležio šestu pobedu u desetoj trci ove sezone u Moto GP šampionatu i tako nastavio pohod ka osvajanju šeste titule u najjačoj klasi.

RepublikaFoto: instagram.com/marcmarquez93
Mark Markez

Španac je posle subotnjih kvalifikacija u kojima je izjednačio rekord Mike Duana po broju osvojenih pol pozicija i u nedelju je bio dominantan ostvariši drugi trijumf u poslednje tri trke. Markes je ostvario 50. pobedu u Moto GP i tako postao tek četvrti vozač u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Vozač fabričkog Dukatija Andrea Doviciozo ga je pratio tokom većeg dela trke, ali nije mogao da izdrži ritam odličnog Španca i na kraju se zadovoljio drugom pozicijom.

 

 

Na pobedničkom postolju pored Markesa i Dovicioza našao se i Džek Miler iz Pramak Dukatija.

Legendarni Valentino Rosi na Jamahi solidno je startovao i u jednom trenutku sa sedme pozicije došao na petu, međutim, kasnije ga je zaobišao vozač LCR Honde Karl Kračlou.

 

 

Markes je lider šampionata sa 210 bodova, Doviciozo ga prati sa 147, Danilo Petrući, koji je u Češkoj bio osmi, zadržao je treću poziciju sa 129 bodova.

Trka u Brnu je zbog jake kiše i odluke direkcije da osuši stazu počela sa 35 minuta zakašnjenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading