Skinuta zabrana: Rusi sa državnim simbolima na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Autor:

Sport

26.07.2019

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijski komitet Rusije dobio je pozivnicu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a ruski sportisti će posle punih pet godina i doping skandala moći opet da se takmiče pod svojim nacionalnim simbolima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Međunarodni olimpijski komitet vraća ruske simbole na sledećim Igrama

Rusima su oni bili zabranjeni pa su se takmičili pod neutralnom zastavom, a svi sportisti su morali pojedinačno da se prijavljuju za OI.

Tako je bilo početkom prošle godine kada su nastupali na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongjangu.

I kada bi osvajali medalje, one se nisu računale na kontu Ruske federacije. Sve to zbog skandala koji je izbio 2015., a na osnovu kog je kasnije nastalo i nekoliko dokumentaraca.

Takođe, tada su ukinuta sva ovlašćenja Atletskog saveza Rusije i ograničena su samo na granice države. Zanimljivo je da je odluka MOK stigla samo mesec i po dana nakon što je po 11. put zaredom Atletskom savezu produžena zabrana.

Ruski atletičari su i u međuvremenu osvajali medalje i takmičili se međunarodno, a neki od njih su čak i počeli da ismevaju svoj položaj pa je na primer Aksana Gataulina tako nosila ping zastavu sa tufnama umesto ruske kada je pobedila na EP za juniorke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading