FJODORE, SRBENDO!

Autor:

Sport

23.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi i Srbi su bratski narodi, tako je bilo oduvek i biće dok je sveta i vekova, a najbolja potvrda te teze dolazi ni manje ni više već od jednog od najvećih šampiona borilačkih sportova Fjodora Jemeljanenka (42). Ruski gorostas, istinska ikona MMA sporta posetio je ovih dana Srbiju i Republiku Srpsku i na Instagramu objavio fotografije kojima je po ko zna koji put stavio do znanja koliko voli slovenski narod sa Balkana.

RepublikaFoto: Paramonut network/screenshot
Veliki prijatelj Srbije... Fjodor Jemeljanenko

Poslednji car, kako su zbog fantastičnih nokauta u ringu i oktagonu prozvali Fjodora, posetio je manastir Rakovica u istoimenoj beogradskoj opštini, gde od novembra 2010. godine počiva telo srpskog patrijarha Pavla. Jemeljanenko, koji važi za velikog vernika i zagovornika čestitog hrišćanskog života, poklonio se grobu bivšeg poglavara SPC.

Ruski as koji je u MMA karijeri ostvario čak 36 pobeda u 42 profesionalne borbe posetio je i Novi Grad, na ušću reke Sane u Unu i nacionalni park Kozara u Republici Srpskoj.

- Obišli smo Kozaru, mesto gde je podignut spomenik u znak sećanja na skoro milion poginulih Srba tokom bitke za oslobođenje Srbije 1942. godine - napisao je Fjodor na Instagramu pored fotografije kojom je odao počast žrtvama Drugog svetskog rata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Монастырь Раковица. Поклонились Патриарху Павлу. Слава Богу!

A post shared by Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial) on Jul 20, 2019 at 1:03pm PDT

 

RepublikaFoto: Telegraf/V. LUKIĆ

Slavio pobedu sa srpskom trobojkom

Legendarni MMA borac Fjodor Jemeljanenko poslednju pobedu ostvario je protiv protiv Amerikanca Šalea Sonena 13. oktobra prošle godine, a proslavio ju je tako što je usred Memorijalnog koloseuma u Njujorku razvio srpsku trobojku. Taj gest velikog šampiona izazvao je pravi zemljotres pozitivnih reakcija među Srbima, koji sa divljenjem gledaju na popularnog borca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading