Bez starca nema udarca! Pakjao ponovo šampion sveta u 40. godini života!

Autor:

Sport

21.07.2019

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa 40 godina Mani Pakjao je ponovo uspeo da osvoji novu titulu prvaka sveta. Pobedom nad Amerikancem Kitom Turmanom u Las Vegasu filipinski velikan postao je prvak sveta u velter kategoriji (do 66,7 kg) u WBA verziji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mani Pakjao

Pakjao je do pobede došao podeljenom odlukom sudija nakon 12 rundi – jedan sudija je meč bodovao 114:113 za Turmana, a dvojica 115:112 za Pakjaoa.

Filipinac je počeo mnogo bolje, a već u prvoj rundi Amerikanac se nakon jednog preciznog desnog krošea Pakjaoa našao na podu. Turman se ipak povratio, ali je u petoj rundi ponovo bio uzdrman, a i u 10. rundi Pakjao je naneo više „štete“ - nakon jednog udarca u telo videlo se da je Amerikanac ostao bez energije.

Ipak, Turman je bio veoma spreman i žestoko je uzvraćao, pa je na kraju posle 12 rundi odluka morala da bude sudijska.

- On je dobar borac, čvrst i snažan bokser. Pre meča je vrlo često provocirao, ali to je njegov stil. On je samo pokušavao da promoviše borbu što je moguće bolje -  rekao je Mani Pakjao, koji je nagovestio da se najverovatnije neće više boriti u 2019. godini jer mora da se pozabavi svojim poslom senatora na Filipinima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kit Turman - Mani Pakjao

- Bilo je veoma neizvesno. Bio sam u nokdaunu u prvoj rundi, ali sam se posle povratio. On je sjajan – istinski šampion i legendaran borac - izjavio je nakon borbe Kit Turman, kojem je to bio prvi poraz u 31. profesionalnom meču u karijeri.

Legendarni filipinski bosker i dalje je jedini u bogatoj istoriji tog sporta koji je osvajao titulu šampiona sveta u neverovatnih osam različitih kategorija.

Njegov skor u profesionalnim mečevima u karijeri sada je 71 pobeda (39 nokautom), 7 poraza i 2 remija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading