Veliko iznenađenje na vaterpolo Svetskom prvenstvu: Australija izbacila Crnu Goru i otišla u četvrtfinale!

Autor:

Sport

21.07.2019

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su od Australije posle izvođenja peteraca sa 13:11 (9:9), pa će se u nastavku Svetskog šampionata boriti za plasman od 9. do 16. mesta, dok će Australija u četvrtfinalu igrati protiv Mađarske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Španija-Crna Gora

Strelci za Australiju bili su: Džo Kejs 5, Ris Tauzend 2, Aron Janger 2, Ardan Rouč 2, Endrju Ford i Blejk Edvards do jedan. Golove za Crnu Goru, postigli su: Aleksandar Ivović 4, Đuro Radović 2, Bogdan Đurđić 2, Marko Petković, Dragan Drašković i Draško Brguljan po jedan.

Crna Gora je loše u odbrani i bez pravog rešenja u napadu počela meč osmine finala protiv Australije. Od osam napada, od čega tri sa igračem više, izabranici Vladimira Gojkovića su postigli samo jedan gol. Strelac je bio Marko Petković. S druge strane, Australijanci su zanalački nalazili pukotine u defanzivnoj postavci rivala, pa su preko Ardana Rouča, Džoa Kejsa i Endrjua Forda vodili sa 3:1.

Na kraju prvog poluvremena Australija je i dalje imala prednost od 5:4, ali je Crna Gora izgledala daleko bolje u bazenu, kako u odbrani, tako i u napadu. Dejan Lazović je skinuo nekoliko teških udaraca, a golove su postigli Aleksandar Ivović (dva) i Dragan Drašković. S druge strane, strelci su bili Kis Tauzend i Džo Kejs.

Na početku treće četvrtine Đuro Radović je pogodio za 5:5 i sve je krenulo iz početka. Nedugo zatim, Crna Gora je prvi put povela na meču, a treći gol je postigao Aleksandar Ivović. Sjajnu seriju nastavio je Bogdan Đurđić koji je pogodio za 7:5. Odbrana je u ovom periodu funkiconisala besprekorno.

 

 

Seriju Crne Gore od 4:0, prekinuo je Džo Kejs, ali je odmah posle toga mrežu Deverlija, zatresao Draško Brguljan. Tačku na ovaj period igre stavio je Aron Janger, a Crna Gora je vodila sa 8:7.

Međutim, Blejk Edvard i Endrju Kejs su kaznili promašaje Crne Gore, pa je na četiri minuta pre kraja ponovo vodila Australija sa 9:8. Izjednačenje je doneo Đuro Radović, a jasno je bilo da sledi triler završnica. Do kraja meča nije bilo golova, pa je odluka o četvrtfinalisti pala posle peteraca.

Pogodili su Rouč i Ivović u prvoj seriji. U drugoj, Lazović je zaustavio udarav Kembela, a Deverli je neutralisao Janovića. Sigurni su bili Kejs i Đurđić. Pogodio je Janger, ali je Deverli bio bolji od Radovića, što je materijalizovao Tauzend za konačnih 13:11.

 

 

Prvi četvrtfinalni par je poznat. Sada rivale čekaju Srbija, Italija i Hrvatska. Srbija će igrati sa boljim iz duela Španija – Japan. Hrvatska sa boljim iz duela Južna Afrika – Nemačka. Italija sa boljim iz duela SAD – Grčka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading