"Delfini" sa "pola snage " razbili Grčku za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

19.07.2019

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije razbila je Grke rezultatom 9:3 u borbi za prvo mesto u grupi na Svetskom prvenstvu u Kvangdžuu!

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Vaterpolisti Srbije

"Delfini" i Heleni su u direktnom duelu odlučivali o prvom mestu u Grupi A i direktnom plasmanu u četvrtfinale turnira. Srbi su brijljirali, trijumfovali i za polufinale će igrati sa Španijom ili Japanom.

Odlično su "delfini" otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine vodili sa  3:1 golovima Dušana Mandića i Strahije i Viktora Rašovića.

Tokom druge deonice Srbi su sjajno koristili igrača više. Grci su prišli na 3:2 iskoristili su dva grača više. ali brzo je Dušan Mandić vratio dva gola prednosti. Nakon što su Heleni još jednom zapretili i prišli  na gol minusa usledila je mini serija naših od 2:0. Prvo je Stojanović iskoristio peti napad sa igračem više, a onda je Lazić povećao na 6:3.

Tokom trećeg perioda nismo videli golove, na našem golu briljirao je izvanredni Rističević. Noćna mora je Rističević bio Grcima, do ludila je dovodio nemoćne rivale maestralni srpski čuvar mreže koji je bio poput hobotnice.

Dušan Mandić!

Onda je Dušan Mandić stupio na scenu i rešio sve dileme. Sa dve golčine u nizu odveo je Srbiju na 8:3, Grci to u nastavku nisu mogli da stignu. 

SRBIJA - GRČKA 9:3 (3:1, 3:2, 0:0, 3:0)


Bazen Nambu univerziteta. Sudije: Boris Margeta (Slo), Herman Moler (Arg) 

SRBIJA: Rističević (gk), Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk (c), Lazić, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović, Stojanović, Rašović, Dobožanov (gk) 

GRČKA: Zerdevas (gk), Genidunijas, Skumpakis, Papanastasiju, Funtulis (c), Kapocis, Dervisis, Argiropulos Kanakikis, Murikis, Kolomvos, Junas, Vlahopulos, Galanidis (gk)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading