Ispred Arene najbolji basket na svetu, prenosi obezbeđeni na Areni Sport!

Autor:

Sport

14.07.2019

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plato ispred beogradske Arene trenutno je pretvoren u mini košarkaški teren na kome se verovatno u ovom trenutku igra najbolji basket u Evropi i svetu. „Belgrade challenger 3x3“ je prvog dana apsolutno opravdao očekivanja a brojni posetioci uživali su u vrhunskom basketu i neizvesnim mečevima. Danas slede borbe za najviši plasman.

RepublikaFoto: Promo foto
„Belgrade challenger 3x3“

Četvrtfinalni susreti startuju od 18 časova, dok je početak finala zakazan za 21:25. Sve mečeve „za plasman“ direktno će prenositi televizija Arena sport. Tim povodom svoje utiske o organizaciji turnira izneo je i prvi čovek ove regionalne medijske kuće, inače medijskog pokrovitelja turnira, Nebojša Žugić.

- Kada se pomene basket prva asocijacija su mi novobeogradski blokovi i tereni na kojima je stasao veliki broj vrhunskih košarkaša. I sam sam, kao dete iz bloka, periode školskih raspusta provodio čekajući satima da probacim nekoliko lopti kroz obruč – istakao je direktor Arene.


Sport koji su na najbolji mogući način u Srbiji promovisali momci iz Novog Sada, Marko Savić i Marko Ždero, odnosno njihov saigrač i najbolji basketaš sveta i osvajač svetskog zlata Dušan Bulut, sve više poklonika dobija kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona.
RepublikaFoto: Promo foto
„Belgrade challenger 3x3“

- Danas, na Novom Beogradu prisustvujemo jednom svetskom turniru tokom kojeg smo videli i tek ćemo u završnim mečevima videti mnogo fenomenalnih poteza i uživati u vrhunskom basketu.

Arena sport uvek će kao društveno-odgovorna kompanija podržavati ovakve događaje i sve svoje profesionalne kapacitete stavljati na raspolaganje organizatorima. Imam potrebu da se zahvalim direktoru Štark Arene, takođe nekada vrhunskom košarkašu, Goranu Grboviću na velikoj pomoći u organizaciji turnira – rekao je Nebojša Žugić koji će na završnoj ceremoniji dodela priznanja uručiti pehar najboljem igraču turnira.

Košarka, odnosno basket imaju status kultnog sporta u našoj zemlji. Svima su poznate urbane legende koje govore o tome kako su na terenima za basket svojevremeno sa „momcima iz kraja“ muku mučili igrači koji su kasnije postajali planetarno poznati košarkaši, među kojima i nekolicina naših proslavljenih reprezentativaca. U programu narednih Olimpijskih igra, koje se održavaju u Tokiju, basket će zvanično biti predstavljen kao novi olimpijski sport.

- Ovaj turnir je još jedan u nizu dokaza da je Srbija zemlja košarke a u isto vreme je i sjajna uvertira za predstojeće svetsko prvenstvo u Kini, na kome se sa punim pravom nadamo najsjajnijem odličju.
Svim učesnicima turnira Belgrade challenger 3x3 želim da čestitam na prikazanoj igri i nadam se neizvesnim utakmicama u borbama za trofeje – naveo je Žugić i dodao da ovakvi turniri dodatno podižu rejting naše zemlje u svetu: - Neću pogrešiti ako kažem da je ovog vikenda Beograd prestonica evropske i svetske košarke, a zahvaljujući organizatorima, Štark Areni, gradskim i državnim organima, poslata je posredstvom prenosa na Areni sport najlepša moguća slike našeg Beograda i naše Srbije – siguran je prvi čovek Arene sport.

Turnir međunarodnog karaktera sa velikim brojem učesnika, odnosno ekipa nije nimalo lako organizovati. Da bi se brojnim ljubiteljima basketa priredio spektakl poput ovog koji se održava u Beogradu neophodna je pomoć institucija. Na sreću svih zaljubljenika u košarku i basket, pomoć je stigla sa najviših instanci.

- Ovakav jedan, slobodno mogu da kažem spektakl ne bi bilo moguće organizovati bez podrške državnih institucija i čelnika grada Beograda. Vlada Srbije u poslednjih nekoliko godina mnogo sredstava ulaže u sport i na taj način umnogome doprinosi zdravlju mlađe populacije i promociji sportskih vrednosti koje su izuzetno bitne za individualni i kolektivni razvoj društva. Otuda i veliki broj odličnih rezultata naših sportista na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima – zaključio je Žugić.

Pehare najbolje plasiranim ekipama dodeliće zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.
Raspored utakmica:

18.00     1/4 finale
18.25     1/4 finale
18.50     1/4 finale
19.20     1/4 finale
19.50     1/2 finale
20.25     1/2 finale
20.50     Zabavni program
21.25     Finale

Sve mečeve direktno će prenositi televizija Arena sport na svom prvom programu.
Verujemo i nadamo se da će organizatore i učesnike poslužiti vreme, odnosno da će kiša zaobići teren ispred beogradske Arene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading