Neki novi klinci otputovali na pripreme za Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

04.07.2019

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u Japan na sedmodnevne pripreme za Svetsko prvenstvo, koje se održava u Južnoj Koreji. Izabranici Dejana Savića u narednim danima treniraće sa selekcijom Japana, a prvi meč na SP "delfine" očekuje 15. jula protiv Crne Gore.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Vaterpolo reprezentacija Srbije

Srbija će u Kvangdžuu igrati bez standardnih reprezentativaca, a kapiten Miloš Ćuk istakao je da njegov tim ima ambicije.

- Dobro će nam doći taj rad. Bićemo sedam dana u Japanu, a onda se selimo u južnokorejski Kvangdžu. Mlada smo ekipa, ali to ne znači da nemamo ambicije. Srbija uvek igra isto, videćemo do kog plasmana će nas to dovesti ovog puta  - rekao je Ćuk.

Jedan od najmlađih u timu Nikola Jakšić veruje da će ekipa predstaviti Srbiju u najboljem svetlu.


 - Najvažnije je da sam se odmorio. Bila je naporna sezona. Znam da će selektor sada da pojača tempo. Verujem da ćemo dostojno da predstavljamo Srbiju - rekao je Jakšić.

Posle braće Pijetlović, ponovo će na jednom takmičenju u srpskom timu igrati dva brata - Strahinja i Viktor Rašović.


Stariji Strahinja je debitant, a Viktor već ima iskustvo sa Svetskog prvenstva u Budimpešti od pre dve godine.

- Mnogi pričaju da nemamo nikakav imperativ i da smo svoj cilj za ovu godinu ostvarili. Međutim, svi imamo svoj unutrašnji pritisak i potrebno je da se sa njim izborimo -  istakao je Strahinja Rašović.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Vaterpolo reprezentacija Srbije

Selektor Dejan Savić podsetio je na dobru atmosferu u reprezentaciji i na druženje dan ranije kada su stariji reprezentativci, koji su sada na odmoru, došli da podrže novi sastav.


- To je ta atmosfera koju negujemo, pravi gest. Nisu morali da dođu i podrže naše momke, ali su osetili trenutak. Volim taj tim, taj duh i te prijatelje koji su uvek sa nama -  izjavio je Savić.
RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Dejan Savić

Srpski vaterpolisti će na putu dugom 26 dana, tokom kojeg će preći gotovo 25.000 kilometara i boraviti u tri države i pet gradova, biti sigurni zahvaljujući UNIQA putnom osiguranju.

Svetsko prvenstvo na programu je od 15. do 27. jula, a vaterpolisti Srbije igraće u grupi sa Crnom Gorom, Grčkom i domaćinom Južnom Korejom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading