Vaterpolisti grme pred SP: Idemo u podmlađenom sastavu, ali mi smo Srbija!

Autor:

Sport

03.07.2019

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo reprezentacija Srbije je odradila poslednji trening pred put na pripreme u Japan, a nakon toga sledi SP u Južnoj Koreji od 12. do 27. jula gde će naši "delfini" nastupiti u podmlađenom sastavu, a energije i motiva ne manjka pred nove izazove.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Vaterpolisti Srbije spremni za SP

Selektor Srbije Dejan Savić je siguran da ovi mladi momci mogu puno da pokažu u Japanu.

- Svoje planove smo ispunili, kvalifikovali smo se za OI. Definitivno smo uočili da su iskusniji igrači imali teške i naporne sezone u svojim klubovima. Sigurno će njima dobro doći ova mala pauza, da se odmore i napune baterije pred izazove koji slede kasnije. Iako smo podmlađeni na SP idemo sa velikim ambicijama i velikom željom. Ovi momci koji su u sastavu predstavljaju tradiciju našeg vaterpola  i budućnost našeg vaterpola. Čitav ovaj tim bi trebalo da bude okosnica za 2024. Naravno većina ovih momaka biće kandidati i za OI sledeće godine.

Pripreme u Japanu, kakva su očekivanja i plan?

- Nemamo imperativ pobede kao ranijih godina, definitivno prezentujemo jedan novi tim. Najbitnija stvar je sta smo uradili do sada. Sa druge srane dobićemo dovoljno vremena da malo drugacije sagledamo situaciju i uđemo u ostvarenje svojih ciljeva. Idemo u grad Kasirazaki, koji je grad vaterpola pred OI igre u Tokiju. Imaćemo 6 dana priprema, dve sparing utakmice sa tamošnjim klubom koji je prvak Japana. Napravićemo tamo završnu fazu pred SP- rekao je Savić.

Evo kako selektor Srbije komentariše protivnike na SP.

- Ponovo imamo zanimljiv raspored meČeva, mislim na satnicu. Ujutru u 9, 16:30 i 20h imaćemo problema sa biorotmom. Sa druge strane imamo CG i Grčku koji su ozbiljni timovi, znamo kakvi su ekipe to. Kroz te utakmice videćemo koje ćemo mesto, zauzeti grupi pred osminu i četvrtinu finala- rekao je Savić.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić

Kapiten Srbije, Miloš Ćuk je potpuno fokusiran na predstojeće pripreme.

- Žreb nam nije naklonjen, teška grupa i kostur zavisno od plasmana u grupi. Prva utakmica je ujutru u pola devet, spremali smo se na sve. Imamo jos 7 dana da se priviknemo i aklimatizujemo na tu vremensku razliku. Kada pocne SP nadam se da će sve biti kako treba. Ovo je jedna nova ekipa, igrači imaju nove ulove i nadam se da će sve biti kako treba- rekao je Ćuk.

Jedna nova generacija koja stupa na scenu?

- Ovo je uvod u sve ono sto sledi, pred Pariz 2024. Imamo dug period pred nama, cilj znamo. Treba da se iskoristi svaki turnir, da se momci pokažu i dokažu pred izazove koji slede- rekao je Ćuk.

Protivnici i njihova forma?

- Dosta reprezentacija su se čuvali pred SP posebno Mađari koji su odmorili glavne igrače. Mislim da će svi biti spremni, tako da nas očekuje težak posao. Znamo koga predstavljamo, na nama je da nadomestimo starije kolege, da pokažemo kvalitet igre kakav dolikuji Srbiji, imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu- rekao je Ćuk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading