Trka "Kroz Srbiju" biciklistički spektakl koji spaja! MANIFESTACIJA PUNA ISTORIJE

Autor:

Sport

02.07.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna biciklistička trka "Кroz Srbiju" je sportska manifestacija sa jednom od najdužih tradicija na ovim prostorima i danas predstavlja zvanično evropsko takmičenje u drumskom biciklizmu na kojoj učestvuju sportske selekcije iz dvadeset zemalja Evrope i sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Deo je EVROPA TUR-a (EUROPE TOUR) i bodovi osvojeni na njoj računaju se za plasman za svetsku rang listu UCI (Svetske biciklističke federacije) i takođe naša trka je ujedno i kvalifikaciona za Olimpijske igre u Tokiju.

Ove godine trka "Кroz Srbiju" će se održati po 59. put, u terminu od 30. jula do 02. avgusta. 

Ovo nadmetanje spada u red najprestižnijih sportskih događaja u našoj zemlji i regionu.

Trka datira još od 1939. godine, kada je organizovano prvo takmičenje pod visokim pokroviteljstvom Кralja Petra II Кarađorđevića.

Događaj se dešava u sledećem mestima:


Olimpijski centar Jahorina, Pale, Istočno Sarajevo, Višegrad, Priboj, Beograd, Užice, Požega, Valjevo, Mionica, Požarevac, Lazarevac, Lajkovac, Topola, Aranđelovac

U pitanju je međunarodno sportsko takmičenje sa tradicijom dugom preko 80 godina, koje svake
godine na drumovima Srbije i Republike Srpske okuplja najbolje bicikliste iz čitavog sveta. Trku "Кroz Srbiju" kao manifestaciju od posebnog interesa za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku tradicionalno vlade ove dve zemlje – Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a dragocenu pomoć i podršku pruža i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Trka "Кroz Srbiju" je etapna trka koja traje pet dana na teritoriji Srbije i Republike Srpske.

Ono što je interesantno baš za ovaj događaj je da takmičari i pratnja prelaze granicu bez
zaustavljanja. U svim gradovima domaćina trke će se organizovati kulturno sportska dešavanja u cilju privlačenja što većeg broja publike.

Tokom godina,trka "Kroz Srbiju" je prošla kroz gotovo sve veće gradove i opštine Srbije i Republike Srpske, a iz godine u godinu interesovanje lokalnih samouprava i gradova za domaćinstvo etapa sve je veće. Tako da je za gradove u Srbiji i Republici Srpskoj domaćinstvo na našoj najprestižnijoj biciklističkoj trci stvar privilegije i časti. Očekuje se da Milorad Dodik bude i počasni gost ove sjajne manifestacije.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading