Milanović: Znam da će biti nezadovoljnih navijača, ali ja sam već pisao istoriju u Zvezdi!

Autor:

Sport

02.07.2019

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Milanović je i zvanično postao novi trener vaterpolista Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Milanović i Nikola Rađen

Na podnevnoj konferenciji za novinare u Sportskom društvu Crvena zvezda, on je i formalno preuzeo crveno-bele, u društvu direktora kluba Igora Milojevića, dosadašnjeg šefa struke, a budućeg koordinatora mladih selekcija Aleksandra Filipovića, kao i Nikole Rađena, svog dosadašnjeg i budućeg saradnika.

Zajedno sa Rađenom, koji je prošle godine igrao u Moskvi, Milanović je prošle godine u Pančevu bio deo novog projekta, Vaterpolo klub Wind sport, koji je danas takođe ozvaničio svoju blisku saradnju sa crveno-belima.


Od ovog leta, Rađen će biti ponovo igrač Zvezde, a Milanović trener.

- Pre svega sam sretan što sam svoju karijeru vezao za dom, za kuću, posle provedenih četiri-pet godina van mog Beograda. Prošle godine bio sam angažovan i počeo pionirski projekat zajedno sa Vladimirom Popovićem i Nikolom Rađenom, a vezano za Wind sport vaterpolo klub.

Milanović je naglasio da su pregovori trajali kratko.
RepublikaFoto: Starsport
Na novom zadatku... Igor Milanović

- Sretan sam što sam došao kući, što su i ljudi iz uprave Zvezde prvenstveno pokazali ono što smo razgovarali... Najveća kopča i zajednički sadržalac bilo je to da su pokazali spremnost da osveže tim, da pokažu ozbiljnost u radu sa prvim timom, sa amcibijama da budemo prvi. Za mene je to i izazov novo iskušenje, a sa druge strane ovde sam u svom Beogradu i sretan sam što sam našao novi izazov.


Milanović je prema mnogim mišljenjima najbolji vaterpolista u istoriji. Proveo je veliku igračku karijeru u svom matičnom klubu Partizanu, zatim u Mladosti, Zvezdi, inostranstvu, davao je golove za olimpijsko zlato Jugoslavije u Los Anđelesu i Seulu, za svetske titule u Madridu i Pertu, kao iz za evropsku 1991. u Atini.

Nakon što je 2006. godine uvršten u vaterpolo Kuću slavnih, počeo je trenersku karijeru i tokom nje takođe osvojio niz trofeja, uključujući i dva najvrednija, jer je poslednji trener koji je doneo titule šampiona Evrope Partizanu (2011) i Pro Reku (2015).
RepublikaFoto: Starsport
Ponovo u Zvezdi.... Nikola Rađen


Upitan kakve su reakcije navijača došle do njega, s obzirom da je jedna od najvećih legendi Partozana, Milanović je rekao da ne želi da se bavi statusom koji ima kao velikan "večitog rivala".

- U odnosu na moj status, ne želim da se bavim time. Nije mi prvi put da branim boje Crvene zvezde. Siguran sam da će biti nezadovoljnih navijača, ali istakao bih i da sam bio igrač kada je VK Crvena zvezda bila prvi put prvak, kada je prvi put u istoriji pobedila Partizan, sa velikim Vlahom Orlićem, Nikolom Stamenićem... Viktor Jelenić i ja igrali smo u centarskom paru i bili smo verovatno najbolji par na svetu. Šteta što nismo igrali Ligu šampiona.

- Tako da, sretan sam da sam kod kuće. Da profesionalno radim svoj posao. Ne želim da se hvatam ni za svoje ime, ni za glavu. Kao i igraču i kao treneru, dela stoje iza mene. A, dela su u sportu rezultati. Obećavam da ću da najprofesionalnije obavljam svoju dužnost i siguran sam da ću ga i dalje profesionalno raditi - dodao je Milanović.

Sledeću sezonu Zvezda će početi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Ambicije su da se pojačamo sa kvalitetnim igračima, ne preskupim i možda ne reprezentativnom nivou, mada očekuemo i jedno dva iznenađenja na tom polju. Prvenstveno je da budemo šampioni, a potom da u Ligi šampiona dostojno predstavjamo Srbiju. Iluzorno je da pričamo o ambicijama u LŠ, ali želimo da napravimo čvrstu ekipu i da nijednoj ekipi ne bude jednostavno da igra u Beogradu, ni Ferencvarošu, ni Pro Reku - naglasio je Milanović.

Kako će izgledati saradnja Zvezde i WIND-a?

- Stručna edukacija igrača potekla bi iz Zvezde. Biće saradnje kroz igrače, struku i korišćenja infrastrukture... To su razlozi za saradnju, jer u ovom trenutku ne možemo da budemo konkurenti - naglasio je Milanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading