MIK U OČEVOM BOLIDU: Šumaherov sin vozi Ferarijevu formulu kojom je Mihael osvojio rekordnu sedmu titulu!

Autor:

Sport

30.06.2019

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački vozač Mik Šumaher voziće sledećeg meseca u Hokenhajmu Ferarijev bolid kojim je njegov otac Mihael 2004. godine osvojio rekordnu sedmu titulu šampiona Formule 1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mik Šumaher

Mik, koji se trenutno takmiči u Formuli 2 i član je Ferarijeve akademije, za volanom tog bolida će se naći u subotu pre kvalifikacija, a zatim i dan kasnije pred paradu vozača. Sve to će biti upriličeno da bi se obeležila 15. godišnjica sedme titule legendarnog Nemca, koji je tokom karijere četiri od svoje 91 pobede ostvario na "Hokenhajmu".

- Mislim da će biti fantastično što ću voziti taj bolid na "Hokenhajmu"- rekao je 20-godišnji Mik, koji je pre dve godine na Velikoj nagradi Belgije vozio očev Beneton iz 1994. godine.

 - Poslednji put kada sam bio na toj stazi bilo je kada sam proslavio titulu u Formuli 3 i sada ću voziti jedan od najboljih bolida u istoriji Formule 1, to mi samo donosi osmeh na lice rekao je Šumaher mlađi.


Pre 15 godina, Šumaher je osvojio svoju sedmu titulu, i tokom sezone u kojoj je italijanski tim upisao 15 trijumfa na 18 trka. Nemački automobilista je na 13 od tih 15 trka bio na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, a titulu je obezbedio već na Velikoj nagradi Belgije u avgustu, četiri runde pre kraja sezone.

- Biće emotivan trenutak videti Mika za volanom bolida za koji me vežu lepe uspomene- rekao je izvršni direktor Formule 1 Ros Bron.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading