"Delfini", kapa dole, gazićete još dugo!

Autor:

Sport

25.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vaterpolu ništa novo, Srbija gazi rivale redom! Izabranici Dejana Savića su u četiri dana dva puta savladali Hrvatsku i dominantno osvojili Svetsku ligu, a ako je suditi na osnovu prikazanog, vladaće još dugo.

RepublikaFoto: Starsport
Šampioni Svetske lige

To u razgovoru za Srpski telegraf prognozira i Živko Gocić (36), proslavljeni kapiten "delfina" koji se od kapice oprostio zlatom na Olimpijskim igrama u Riju.

- Bravo, momci, kapa dole. Gaziće oni još dosta dugo jer postoji sistem. Mnogi su često govorili: "E, sad je kraj", kad je odlazio neko od lidera ekipe, a "delfini" su ostajali snažni i osvajali zlata. Ovo što smo videli u Beogradu je prava dominacija, zato čestitam igračima, selektoru, ali i ljudima u savezu - istakao je Gocić.

Naš sagovornik je svestan šta se sve dešava u sportu koji mu je duboko ušao pod kožu. Gocić smatra da neke promene jesu dobre, da neke nisu, ali veruje da to neće poremetiti težnju Srbije da uvek ide na najsjajnije odličje.

RepublikaFoto: Starsport
Živko Gocić

- Plan za ovo leto je bio osvajanje zlata i overa vize za Tokio. To smo uspeli kao prvi ekipni sport koji se plasirao na Olimpijske igre. Veliku pomoć momci su imali od beogradske publike. Nisu ih poremetila ni nova pravila ni nešto grublja igra, kao u prvom meču sa Hrvatskom, kada smo ukupno imali 41 isključenje. Uvek nas je krasila borba do poslednjeg trenutka i to se isplatilo u finalu - dodao je Gocić.

Klubovi nam umiru, uradimo nešto

Za razliku reprezentacije, klubovi su nam dotakli dno. Zato Živko Gocić poziva na sveobuhvatnu akciju za njihov spas da ne bismo uskoro zažalili.

- Zabrinut sam za klubove koji ni sam ne znam kako preživljavaju. Bez klubova nema igrača, a bez igrača nema reprezentacije. Zato pozivam sve koji imaju moć i želju da se zauzmu i pomognu. U suprotnom nije daleko dan kada će prestati naša dominacija, a vaterpolo nam postati bolna tačka - iskren je Gocić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading