Bruka i sramota: Srbija sledeće sezone neće imati predstavnika u Ligi šampiona!

Autor:

Sport

24.06.2019

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde u poslednje dve sezone nisu uspeli da ostvare nijednu pobedu u Ligi šampiona, a kako stoje stvari Srbija će sledeće sezone biti bez predstavnika u ovom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda vs. Pro Reko

Prema navodima Sport kluba, koji se poziva na izvore bliske LEN, Crvena zvezda je odustala od učešća u elitnom takmičenju zbog finansijskih razloga, iako je prošle sezone dobila trogodišnju specijalnu pozivnicu.

Vaterpolo savez Srbije imao je mogućnost da vajld-kard dodeli drugom timu, ali je na kraju zbog loše finansijske situacije pozivnicu vratio organizatorima. Ovo je još jedan korak nazad za srpski klupski vaterpolo, samo dan nakon što je reprezentacija osvojila Svetsku ligu i plasirala se na Olimpijske igre u Tokiju.

Podsećamo, poslednji veliki uspeh za srpski klupski vaterpolo napravila je Crvena zvezda osvajanjem Lige šampiona 2013. godine, dok je Partizan dve godine pre toga osvojio svoju za sada poslednju titulu prvaka Evrope od ukupno sedam koliko ih ima do sada.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading