Delfini bez milosti: Srbija sa pola snage savladala Australiju i plasirala se u finale Svetske lige!

Autor:

Sport

22.06.2019

14:10 >> 14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige.

RepublikaFoto: Starsport
Vaterpolisti Srbije

Na bazenu SRC "Tašmajdan" izabranici selektora Dejana Savića pobedili su Australiju sa 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4).

Tako su "delfini" još jednom pokazali snagu i da su svakako jedan od najboljih svetskih timova, a u nedelju od 16.30 časova igraće u finalu sa boljim iz meča između Španije i Hrvatske.

To praktično znači da Srbija ima veliku šansu da ponovo osvoji Svetsku ligu, ček na 350.000 dolara i overi vizu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Od samog starta meča sve je išlo onako kako su se nadali i očekivali naši vaterpolisti. Bilo je malo bojazni jer su Australijanci i u prvom meču u grupi pokazali da imaju dobar tim, tada je naš tim slavio sa 12:8, ali kada se sve sabere, jasno je gde počiva najviši kvalitet u svetskom vaterpolu.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Ćuk

Za razliku od duela iz grupe, Srbija je ovog puta rafalnom paljbom započela meč i povela sa ubedljivih 4:0. Na kraju je verovatno i start meča odlučio pobednika, pošto Australija nije uspela da nađe odgovor na sjajnu igru Delfina..

Posle osam minuta, "delfini" su imali velikih 6:2 i sve je od tog momenta bilo znatno lakše.

Drugu četvrtinu Srbija je dobila rezultatom 3:2, da bi u trećoj posle manje krize i nešto sporijeg tempa uz dosta neiskorišćenih napada, Australija uspela da dobije tu deonicu (3:2).

Do kraja meča, trebalo je samo održavati stečenu predost, Filip Filipović i drugovi su to umešno radili i na kraju zasluženo stigli do novog finala.

Najefikasniji u našem timu bio je kapiten Filipović sa pet golova, a ispratio ga je Prlainović koji je dao tri. Kajes je u Australiji bio najbolji, sa tri pogotka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading