Kaljenje u Rusiji za medalje u Belorusiji!

Autor:

Sport

19.06.2019

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bokserska selekcija Srbije otputovala je u Minsk gde će od 21. do 30. juna 2019. biti održane Evropske igre. Reprezentativci Srbije za takmičenje u Belorusiji pripremali su se u Rusiji, gde su boravili 17 dana u ruskoj olimpijskoj bazi "Okruglo jezero" zajedno sa reprezentacijom Rusije u okviru priprema za evropsku smotru u Minsku.

RepublikaFoto: Promo foto
Reprezentativci Srbije i Rusije

- Izabranici selektora Miodraga Perunovića imali su u Rusiji najbolje moguće uslove za trening, upravo onakve kakve imaju najbolji na svetu. Od početka godine naš tim je imao sve neophodne uslove, suplementaciju, opremu, kondicionog trenera, tako da se očekuje da postignu najbolji mogući rezultat, a to je osvajanje medalja na koju čekamo skoro 30 godina. Zahvaljujući predsedniku Vučiću i kompaniji MTS sada imamo vrhunsku podršku za dalji razvoj boksa, i povratak u sam vrh evropskog boksa, bokseri vrhunske pripreme da pariraju konkurenciji. Na žalost, resorno ministarstvo još uvek nema ideju kako da podrži olimpijski boks u Srbiji, jer je boks trenutno jedini sport kojeg ministar i ministarstvo ne finansiraju- rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

RepublikaFoto: Promo foto
Nenad Borovčanin

Uz selektora Miodraga Perunovića brigu o našim boks asovima na pripremama u Rusiji vodili su treneri Dušan Mileusnić i Mane Marčeta, kao i kondicioni trener Igor Tomašević. Na spisku selektora Paunovića za put u Minsk našli su se: Dušan Janjić (muva), Veljko Gligorić (bantam), Nemanja Gavrilović (laka), Aleksandar Konovalov (poluvelter), Damjan Grmuša (velter), Milisav Savić (srednja), Sandro Poletan (poluteška), Slobodan Jovanović (teška), Vladan Babić (superteška). Svi su odradili pripreme u Rusiji, kao i Aleksa Marković i Marko Docić, ali je selektor dao prednost Saviću u srednjoj, odnosno Jovanoviću u teškoj kategoriji, dok je Poletana pomerio u polutešku kategoriju za takmičenje u Belorusiji.

Jedina naša kvalifikovana bokserka za Evropske igre je Jelena Zekić, koja je takođe bila u najboljem kampu na pripremama, ali u Bugarskoj, gde je ženski boks dominantan.

- Verujem u svoje drugove, svi idemo da pobedimo i da Srbiju posle toliko godina obradujemo medaljom. Imali smo uslove za rad kakvi se ne pamte, tako da uz sportsku sreću, naše hrabro srce i naporne treninge koji su iza nas verujemo u osvajanje najsjajnijih odličja- rekao je višetruki šampion Damjan Grmuša.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading