O Igrama se i dalje priča

Autor:

Sport

01.06.2019

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, nastavio je da krstari Srbijom uzduž i poporeko. Na red su došli Sremska Mitrovica i Irig, za koje su bili rezervisani petak i subota. Posebna dva spektakla odigrala su se u lepotici Srema, Mitrovici.

RepublikaFoto: foto/predrag sretenovic
Budući asovi

Igre su u ovom gradu proslavlile svoj šesti rođendan! Ovaj grad je odabran jer on živi za ovu manifestaciju, od njenog nastanka u Srbiji. A dokaz da je donešena prava odluka jeste slika koja je  otišla u svet sa Centralnog gradskog trga: nepregledna masa dečaka i devojčica preplavila je ovaj prostor iščekujući svečanu ceremoniju otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Bilo je predivno videti kolonu od nekoliko hiljada mališana, koja se okupila kod hale Pinki, kako maršira ka glavnom trgu. Predvodili su ih Ilija Nedić, načelnik gradske uprave i Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza ovog grada). Ovo su zaista bile scene za nezaborav!

Među gostima su danas bili i Vladimir Sanader (gradonačelnik Sremske Mitrovice), Tihomir Gudić (izvršni direktor Sportskih igara mladih za region), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih), Ilija Nedić (načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu), Nemanja Crnić (generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica), Zorica Mijatović (sportska direktorka SIM Srbije) i mnogi drugi. Igre je obišao i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, veliki prijatelj Igara i jedna od ličnosti koja je najviše doprinela razvoju ove manifestacije kako u Sremskoj Mitrovici tako i u Srbiji.

Prisutne je najpre pozdravio Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice koji je u svom toplom i neposrednom obraćanju istakao da decu smatra budućnošću tog grada i da se zbog toga on i njegov tim staraju da najmlađima obezbede lepe škole i što više sportskih terena. On je poželeo učesnicima uspeh na takmičenjima, podsetivši ih da su fer-plej i drugarstvo ono što na sportskom terenu treba da bude najvažnije. Posle toga je umesto aplauza usledio pozdravni vrisak klinaca, koji je oduševio preko 10.000 prisutnih na otvaranju.

RepublikaFoto: foto/predrag sretenovic

Ne krijući emocije, skupu se obratila i Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

- Igre sa ponosom dolaze u Sremsku Mitrovicu, grad koji smatramo drugom kolevkom Igara. Kako su Igre na teritoriji Srbije rasle iz godine u godinu, ovaj grad je sve vreme bio uz nas i mi smo zajedničkim snagama uspeli da napravimo nešto lepo i dobro u interesu sve dece Srbije i regiona. Ponosna sam na to što je te 2014. godine, kada su Igre osnovane u Republici Srbiji, pored gospodina Aleksandra Vučića, koji je tada bio premijer naše republike, prvi gradonačelnik koji je podržao Igre bio gospodin Branislav Nedimović, tada gradonačelnik Sremske Mitrovice, a danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije. On je i dan danas ostao uz Igre kao prava podrška i na tome mu se od srca zahvaljujemo. Veliku zahvalnost dugujemo i predstavnicima Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica i generalnom sekretaru tog saveza Nemanji Crniću, kao i gospodinu Iliji Nediću, načelniku gradske uprave. I ovde će pobediti pobediti drugarstvo - istakla je Ivana Jovanović.

Ona je potom, na oduševljenje Sremaca, gradonačelniku Vladimiru Sanaderu uručila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara.

A da bi Igre mogle da počnu, zakletvu u ime sportista položila je talentovana sportistkinja Anja Škorić, a u ime sudija to je učinila Snežana Novaković. Gromoglasan aplauz odjeknuo je sa trga u Mitrovici kada je baklju unela mlada atletičarka Ana Lajić, državna prvakinja u sedmoboju. Vatromet i konfete su trenutak paljenje plamena prijateljstva učinile još magičnijim, a prava karnevalska i takmičarska atmosfera na ulicama Sremske Mitrovice trajala je do kasno. Sve je završeno velikim vatrometom i lepim koncertom Parnog Valjka, kada se ponovo na Centralnom gradskom trgu tražilo mesto više.

RepublikaFoto: foto/predrag sretenovic
Bane Ivanović

Sportske igre mladih Srbije su nešto o čemu se priča tokom cele godine u našem lepo gradu. O Igrama podjednako pričaju najmlađi, ali i stariji. Klinci uživaju u takmičenjima, to je neopisiva radost. A zna se da pobednici odlaze u Beograd, gde naša deca učestvuju od osnivanja. Idemo dalje, tu smo pre svega da deci obezbedimo nasmejanu i srećnu budućnost – istakao je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Sremske Mitrovice.

Za karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije nema stajanja. Već u subotu, prvog dana juna, Igre su stigle na obronke Fruške Gore. Obilne padavine nisu iznenadile organizatore, pa je glavni koordinator Igara za ovaj grad Marko Kelember brzo reagovao i umesto na otvorenom stadionu, svečana ceremonija otvaranja usledila je u Osnovnoj školi Dositej Obradović.

Na otvaranju su bili Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig, Ivana Jovanović (SIM Srbije), Marko Kelember (glavni koordinator za Irig), Srđan Budimčić (zamenik koordinatora), Lazar Pilipović (sekretar Sportskog saveza Iriga), Sanja Nikolić (direktorka OŠ Dositej Obradović) i drugi. A ovacije su usledile kada je baklju u salu zajedno sa maskotom Viktorom unela mlada Ivana Lončar, prvakinja Vojvodine u atletici.

Sportske igre mladih se po treći put održavaju u našem gradu. Svi smo ponosni na to i verujemo da će naša deca koja pobede u Irigu, na najbolji mogući način predstaviti u Beogradu a neki od njih putovati i na Međunarodno finale u Split – poručio je Miodrag Bebić.

Organizatori su iskoristili priliku da se zahvale pulu sponzora - generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije, kao i predstavnicima medijima bez kojih se za Igre ne bi čulo u ovakvom obimu. A Igre su nastavili da posećuju poznati, pa je rođendanu, na kocertu Parnog Valjka, prisustvovao proslavljeni fudbaler Branislav Ivanović, a diplome klincima je delio svetski prvak u kuglanju Igor Kovačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading