Dominantne Srpkinje do treće pobede u Ligi nacija!

Autor:

Sport

29.05.2019

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpske odbojkašice savladale su Dominikansku republiku rezultatom 3:1 u drugom kolu druge nedelje Lige nacija u italijanskom Koneljanu i upisale treću pobedu u tom takmičenju ove sezone.

RepublikaFoto: FIVB

Izabranice Zorana Terzića su do trijumfa došle sa 25:17, 18:25, 25:12, 25:19, posle jednog sata i 43 minuta igre.

Srpske odbojkašice su odigrale veoma dobar meč, tokom kojeg su imale uspone i padove, ali više trenutaka sjaja, pa njihov trijumf nije doveden u pitanje nijednog trenutka. Najbolja u trijumfu Srbije bila je Ana Bjelica sa 24 poena, dok je Katarina Lazović dodala 16. Na drugoj strani, Brajelin Elizabet Martines je upisala 16 poena.


Sam početak utakmice obeležila je neizvesna borba u kojoj su se dve reprezentacije smenjivale u vođstvu, a Srbija je preuzela potpunu kontrolu posle drugog tehničkog tajm-auta. Sjajnim servisima Jelena Blagojević je započela seriju kojom je i rešila set u korist evropskih i svetskih šampionki sa 25:17 posle 26 minuta igre.

U drugom setu je usledio pad u igri srpskih odbojkašica, koje su se dobro držale u prvoj polovini tog perioda igre. Međutim, zakazao je prijem, a selektor Terzić je čak jednom prilikom svoje igračice iskritikovao jer nijedna osim Mine Popović nije rizikovala na servisu, na kojem su takođe grešile i to su njihove rivalke iskoristile. Dominikanska republika je tako osvojila drugi set sa 25:18 za izjednačenje 1:1.

Gubitak drugog seta je probudio srpske odbojkašice i to se videlo po njihovoj seriji 8:1 do prvog tehničkog tajm-auta. Iako su Dominikanke posle pauze uspele da se trgnu, ali je Srbija brzo pronašla svoj ritam, otišla na dvocifrenu prednost i ubedljivo rešila treći set sa 25:13. 


Srpske odbojkašice u četvrtom setu nisu nastavile u istom ritmu, tačnije Dominikanke su podigle nivo svoje igre, pa su ponovo ozbiljno pretile. Ipak, predvođena Anom Bjelicom reprezentacija Srbije je uspela da prelomi rezultat posle drugog obaveznog tajm-auta i meč rutinski privede kraju.

U narednom kolu, u četvrtak od 20 časova, selekcija Srbije se sastaje sa Italijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading