NFL uvodi dozvolu korišćenja MARIHUANE!

Autor:

Sport

26.05.2019

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon brojnih apela čelnici NFL-a i unija igrača razmatraju o eventuelnoj dozvoli korišćenja marihuane u medicinske svrhe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

NFL i unija igrača su po prvi put pristali da zajedno rade na nekom projektu, a u pitanju je dozvola za igrače da konzumiraju marihuanu u medicinske svrhe, kako bi ublažili razne bolove i glavobolje.

Istraživanje će se vršiti na dva nova medicinska komiteta koje su zajedno oformili liga i unija igrača i to će takođe uticati na timska pravila što se tiče recepta za lekove i terapija za povređene igrače.

U poslednjih nekoliko godina veliki broj igrača je izrazio frustraciju zbog kazni koje su dobijali jer su njihovi doping testovi bili pozitivni na marihuanu, čak i kada igrači žive u državama u kojima je konzumacija marihuane legalna.

- Mislim da je ovo velika stvar, NFL i unija igrača zajedno rade na rešavanju problema. Mislim da ovo dokazuje da je zdravlje i bezbednost sportista na prvom mestu, što su obe organizacije više puta i poručile - rekao je šef medicinskog osoblja NFL-a, Alen Sils.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading