Srbija posle preokreta "slomila" Južnu Koreju u Beogradu za novu pobedu u Ligi nacija!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

22.05.2019

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije savladale su Južnu Koreju 3:1 u drugom meču u Ligi nacija u Beogradu. Po setovima je bilo 15:25, 25:18, 25:17 i 25:14.

RepublikaFoto: FIVB
Odbojkašice reprezentacije Srbije

Selektor Zoran Terzić je dao šansu rezervistkinjama. Tako su na startu počele Emilija Antanasijević, Mina Popović, Ana Bjelica, Maja Aleksić, Jelena Blagojević, Sara Lozo i libero Teodora Pušić. Na klupi su Tijana Bošković, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović, Bianka Buša.

U prvom setu je srpska selekcija bila dosta uplašena i dosta su grešile rezervistkinje srpske reprezentacije. Zato je Koreja neočekivano lako dobila prvi set sa deset razlike za samo 21 minut. 

Ipak u drugom setu se situacija okrenula, greške srpske reprezentacije su postale sve ređe i izabranice Zorana Terzića su kontrolisale meč. Odlično su igrale Ana Bjelica, Maja Aleksić i Mina Popović, dok se kasnije i Sara Lozo priključila odličnim napadima. 

Srbija je dobila drugi set 25:18, a ništa se bitnije nije promenilo ni u naredna dva seta. Treći set je ekipa Zorana Terzića 25:17, a četvrti 25:14. Šansu je na kraju četvrtog seta dobila i 16-godišnja Bojana Gočanin koja igra na poziciji libera. Ona je igračica Takova iz Gornjeg Milanovca. 

Najefikasnija u postavi Srbije je bila Ana Bjelica sa 19 poena, Mina Popović je imala 15. Sohvi Kang je kod Koreje bila najbolja sa 16 poena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading