Maljković: Minsk najvažnija stranica na našem putu ka Tokiju!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

22.05.2019

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je danas da su predstojeće Evropske igre u Minsku najvažnija provera za srpski tim do OI u Tokiju i da se nada velikom broju medalja.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Božidar Maljković

- Minsk je najvažnija stanica našeg voza ka Tokiju, nadam se da ćemo na tom putu "natrpati" i neku medalju. Na prvim Igrama u Bakuu pre četiri godine osvojili smo 15, od čega čak osam zlatnih i zauzeli visoko 12. mesto u ukupnom poretku. Ove igre imaju i dodatni značaj jer će u osam sportova imati kvalifikacioni karakter. Verujem u naše sportiste, a znam i da će u Minsku sve da bude na nivou i da će predsednik Aleksandar Lukašenko biti sjajan domaćin - rekao je Maljković na svečanosti povodom početka odbrojavanja 30 dana do početka Igara kod Olimpijskog sata na Terazijama.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović, koja je "upucala" prvu olimpijsku kvotu za Tokio i zlatna sa Igara u Bakuu 2015. godine, izjavila je da je takmičenje u Minsku za strelce veoma značajno.


- Pre četiri godine osvojili smo četiri medalje, a ni sada ne idemo sa manjim ambicijama, plus je takmičenje kvalifikaciono za Tokio. Sigurna sam da ćemo na najbolji način predstaviti Srbiju - istakla je ona.

Karatista Slobodan Bitević, aktuelni vicešampion Evrope, koji je u Bakuu "za dlaku" ostao bez medalje, istakao je da će dati sve od sebe da napravi korak više.

- Čast je predstavljati zemljhu na ovako velikom takmičenju, pruižićemo maksimum i nadamo se najboljem - poručio je Bitević.

Srpski tim za Minsk trenutno broji 65 sportista u 12 sportova: basket 3X3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, badminton, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo.

Takmičenje u Minsku biće zvanično Evropske prvenstvo za džudiste, kajakaše i boksere.

Druge Evropske igre održaće se od 21. do 30. juna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading