Ljubomiru Ivanoviću Gedži dodeljeno posthumno priznanje!

Autor:

Sport

21.05.2019

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubomir Ivanović - Gedža bio je trener rvačke reprezentacije Jugoslavije koja je pod njegovim vođstvom osvojila preko 130 medalja. Danas je njegovoj porodici posthumno uručeno priznanje - purpurno beli pojas koji predstavlja jedno od najznačajnih odlikovanja u ovom sportu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/TVKopernikus
Ljubomiru Ivanoviću Gedži dodeljeno je posthumno priznanje, purpurno beli pojas

Rodonačelnik džudoa i trener reprezentacije od 1955. do 1980. godine, Ljubomir Ivanović Gedža, bio je prvi sportista koji je osvojio zlatnu medalju u Jugoslaviji. Njegov sin Dragomir istakao je da je ovo važan dan za porodicu Ivanović.

Jugoslovenski rvači pod njegovim vođstvom osvojili su preko 130 medalja. 81. je donesena sa olimpijada, svetskih i evropskih prvenstava, a svaka treća je bila zlatna, tvrdi unuka Snežana Nena Sokić.

Ovo je mali deo jednog velikog duga Ljubomiru Ivanoviću Gedži, koji je bio šampion sveta, sjajan trener i dobar čovek – rekao je predsednik Veteranske asocijacije Džudoa u Srbiji Vuk Rašović.

Sve do danas, takav bilans kao što je imao Gedža u džudou, sigurno nije imao nijedan trener bilo kojeg sporta u svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading