VALENTINO ROSI DOŽIVEO UDES: "Doktor" van životne opasnosti

Autor:

Sport

01.09.2017

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski motociklista Valentino Rosi doživeo je veliki peh u četvrtak, polomio je nogu na dva mesta i verovatno okončao ovu sezonu prema početnim najavama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Valentino Rosi se oseća dobro, ali je sezona za njega završena

Rosi je polomio tibiju i fibulu na treningu u blizinu mestašca Urbino u Italiji. On je odmah nakon toga hospitalizovan, operacioni zahvat je izveden u Ankoni i popularni doktor se oseća dobro.

Međutim, iako je stabilnog zdravstvenog stanja nakon udesa, Rosi je potonuo moralno zbog činjenice da mu je sezona sigurno završena.

- Pričao sam sa njim, noga ga jako boli i Valentino nije optimističan... katastrofa. Znam da još uvek moraju da urade rendgenski snimak i boje se da je slomljena. Da bi uradili rendgen morali su da iseku čizmu i Valentino mi je rekao da je u velikim bolovima - rekao je Valentinov otac, Gracijano Rosi italijanskoj Ansi posle povrede.

Valentino Rosi je osvajač sedam titula Moto GP šampionata. Poslednju je osvojio još 2009. godine, ali je poslednjih godina završavao kao drugi. Na trci u Silverstounu u nedelju je bio treći, a trenutno je četvrti u generalnom plasmanu. Silverstoun je bio njegova 300. trka u dugoj i bogatoj karijeri. Trenutno vodeći je Andrea Doviciozo koji je 26 bodova ispred Rosija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading