GRBIĆ SIJA OD SREĆE: Ovo je odličan moralni špric pred duel sa Nemcima

Autor:

Sport

31.08.2017

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je zadovoljan igrom protiv Bugarske i plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Grbić juri novu medalju sa srpskim odbojkašima

Srbija je u četvrtfinalu EP u Poljskoj pobedila Bugarsku 3:0. Naša selekcija će u polufinalu u subotu igrati protiv Nemačke.

 - Ušli smo među četiri najbolje ekipe u Evropi. Koliko je ovaj turnir jak govori činjenica da nijedna od prve četri ekipe sa prošlog EP nije u polufinalu. Odigrali jako dobro u bloku, odmah smo ih stavili pod pritisak prilikom servisa, imali su slab napad na pomerene prijeme. Bili smo agresivni, napadali, a u momentima kada smo gubili sa 3:8 u drugom setu, uspeli smo da preokrenemo, da se vratimo u igru i rutinski završimo - rekao je Grbić i nastavio:

 - Najviše mi se svideo treći set, oni su zamenili trojicu igača i počeli da igraju opuštenije i slobodnije, agresivnije. Vodili su praktično od drugog tajm-auta, a mi smo bili na ivici da ga izgubimo. Ne mogu ništa da kažem igračima jer su oni zaista to zaslužili, rizikovali su, dobro servirali, a teške lopte su rešavali vrlo dobro i da smo izgubili ne bih imao ništa da im kažem. Pokazali su snagu kada su gubili, bilo je par situacija gde je bilo gotovo, ali uspeli smo da se vratimo u igru i pobedimo. Ovo je odličan moralni špric za narednu utakmicu koja nas čeka.

Selektor Srbije kaže da očekuje težak duel protiv Nemaca.

- Ne iznenađuje njihov plasman među četiri najbolje ekipe, ovde nema loše ekipe, svi serviraju dobro, dobro napadaju. Moramo da igramo kao večeras ako želimo da se nadamo prolasku u finale - istakao je Grbić.

Uroš Kovačević je bio jedan od najboljih u našem timu.

 - Nemam reči da opišem koliko je važna pobeda, pošto pre dve godine nismo imali sreću, ali ni kvalitet da budemo među prve četiri ekipe, sada to imamo i dokazali smo. Pobedili smo 3:0, ali moglo je da bude i drugačije. Pobedio je kvalitet iako su imali veliku pomoć sudija. Nisu mogli da nam pariraju, dali smo srce. Bio je veliki spektakl, mnogo Poljaka je navijalo za nas - rekao je Kovačević i naglasio da srpski odbojkaši moraju dobro da se pripreme za meč sa Nemačkom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading