Gradonačelnik Novog Sada primio karatiste

Autor: Tanjug

Sport

03.05.2019

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonacčlnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas članove karate kluba "Šotokan 021" koji su sa 9. Šotokan evropskog prvenstva, održanog u Baru, doneli šest medalja, tri zlata, dva srebra i jednu bronzu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Veliko mi je zadovoljstvo da ugostim naše karatiste, sjajne reprezentativce koji su na najbolji mogući način predstavili državu Srbiju, naš grad, ali i sebe i svoj klub na Evropskom šotokan kupu u Baru. Takmičari donose mnogo medalja i pokazali su da karate i drugi borilački sportovi imaju plodno tlo u Srbiji - rekao je Vučević. 

On je podsetio da su na ovom kupu učestvovali takmičari iz 21 države, a Srbija je u ukupnom plasmanu zauzela treće mesto. 


- Najmlađa među našim karatistima Lana (Petrović, koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji ''Kate devojčice 2008-2009. godište''), rekao je Vučević, "ne samo što je osvojila zlato, već je i u ukupnom plasmanu bila najbolja od devojčica u toj kategoriji. 

Predsednik i jedan od trenera kluba ''Šotokan 021'' Vladimir Gajinov rekao je da podrška mnogo znači i da predstavlja podstrek za dalji rad i uspehe.

- Naši karatisti, ali i karatisti iz cele Srbije, predvođeni Šotokan savezom, dali su svoj maksimum i osvojili smo treće mesto (u ukupnom plasmanu). Pred nama je još jedno važno takmičenje, 11. maja prvenstvo države u okviru Šotokan saveza, gde će se videti ko su kandidati za sledeći svetski kup koji se u oktobru održava u Karlovim Varima. Očekujemo da ćemo, uz marljiv rad i malo sportske sreće, ponovo imati uspeha pa da se nađemo ovde na istom mestu - rekao je Gajinov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading