Beogradski maraton postao deo " World marathon Majors Serije"

Autor: Tanjug, Republika

Sport

24.04.2019

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski maraton i "Abbott World Marathon Majors" potpisali su ugovor po kome je Beogradski maraton postao deo čuvene World Marathon Majors serije od 2020. godine - kao jedini takav događaj u širem regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Beogradski maraton

Radi se o novoustanovljenom sistemu rangiranja učesnika u kategorijama iznad 40 godina koji, u odnosu na svoje ostvarene rezultate na određenom broju izabranih maratona u svetu, stiču pravo da učestvuju na Masters Svetskom prvenstvu 2021. godine.

Ime maratona u okviru kojeg će biti održano Svetsko prvenstvo 2021. godine biće uskoro objavljeno.


- Činjenica da je Beogradski maraton postao deo World Maraton Majors serije je svakako znak visokog kvaliteta ovog događaja od značaja za grad Beograd, ali je to i naša zajednička obaveza da ovu manifestaciju iz godine u godinu dižemo na viši nivo, kako bi i dalje rasla i ostvarivala svoje potencijale - izjavio je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Izvršni direktor "Abbot World Marathon Majors" Tim Hadžima istakao je da su posle više od decenije ogromnog uspeha vrhunskih svetskih maratonaca i njihovih nastupa u okviru serije želeli da na veliku trkačku scenu postave obične učesnike maratona na kojima i počiva trkački pokret u svetu.

- Zato nas i raduje kako su mnogobrojni trkači širom sveta prihvatili mogućnost da postanu deo World Marathon Majors Serije, uzimajući u obzir činjenicu da je vrlo teško obezbediti učšće na nekom od World Marathon Majors maratona. Želeli smo da trkačima pomognemo da postanu deo svetske globalne maratonske scene. Ponosni smo da na tome radimo i sarađujemo sa našim partnerskim maratonima, a od sada je i Beogradski maraton jedan od njih - poručio je Hadžima.

Naredni, 33. Beogradski maraton održaće se 26. aprila 2020. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading