Olimpijski šampion suspendovan na četiri godine zbog DOPINGA!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

20.04.2019

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji olimpijski šampion Asbel Kiprop suspendovan je na četiri godine zbog dopinga, pošto je prošlog novembra bio pozitivan na EPO.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Trostruki svetski šampion je više puta istakao da je nevin i nagovestio je da su osobe koje su ga testirale mogle da utiču na njegov uzorak urina, pošto su ga obavestile o svojoj poseti, a takođe im je dao novac.

Nezavisna komisija, koja se bavi iskorenjivanjem korupcije i neetičkim ponašanjem unutar Svetske atletske federacije, objavila je da je obavila istragu i da nije ustanovila da je Kipropov uzorak kompromitovan. Isto telo je objavilo da je to što je Kiprop obavešten o poseti testera protiv pravila Svetske antidoping agencije, koja nalažu da testiranja van takmičenja budu obavljena bez prethodne najave. 


Kipropova suspenzija teče od 3. februara 2018. godine, kada je privremeno suspendovan jer je pao na doping testu. Njegov slučaj je, inače, poslednji u nizu za kenijske atletičare, kojih je oko 50 palo na testiranjima poslednjih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading