Održana sednica IK Evropske bokserske konfederacije

Autor: Tanjug, Republika

Sport

19.04.2019

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Izvršnog komiteta Evropske bokserske konfederacije (EUBC) održana je u Beogradu, u Palati Srbija, dan uoči finala Beogradskog pobednika - Memorijal Branko Pešić.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije
Nenad Borovčanin (desno)

Domaćin sastanka predsednik Bokserskog saveza Srbije (BŠ) Nenad Borovčanin, ujedno i član Izvršnog komiteta, u uvodnom govoru istakao je da je velika čast i zadovoljstvo biti organizator ovog događaja.

- Nalazimo se u istorijskoj zgradi gde je Josip Broz Tito održao prvi Samit nesvrstanih i nadam se da će ovaj sastanak imati takvu težinu za naš sport. Prenosim vam pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji nam daje punu podršku - rekao je Borovčanin.


Visoke goste iz Evrope pozdravio je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

- U Beogradu važi jedna izreka, da ako imaš para da platiš jednu rundu pića u kafani, možeš da živiš u Beogradu ceo život. Beograd rado prima goste iz inostranstva, ima veliko srce i dušu, možete da uživate u našoj hrani, muzici, a na 300 metara odavde su Dunav i Sava, naše dve reke, otići tamo je praznik za uši i oči - istakao je Maljković.

On je otkrio da je nedavno imao razgovor sa predsednikom Vučićem, da su konstatovali da je boks kao sport velikih šampiona u krizi i da su zato pozvali Borovčanina. 

- Ovo je sport jednog Parlova, Beneša, Škara, braće Kačar. Zato smo pozvali Borovčanina da uzme zastavu u svoje ruke, da boks vrati na visoko mesto i tako pomogne i srpskom sportu i Olimpijskom komitetu. Nenad je to prihvatio sa velikim entuzijazmom, digao je Srbiju na noge ,naši ljudi su talentovani za sport i na dobrom su putu. Sve vas volimo i jedino sa ljubavlju nismo gledali kad ste dolazili na praznike i avionima bombardovali naš grad. Ali, sada su neka druga vremena, sport je u prvom planu i želim vam uspešne sastanke - poručio je Maljković.

Finale 57. Beogradskog pobednika održava se sutra od 19 sati u dvorani Šumice, a ulaz je besplatan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading