Srpski Điro: Kreće biciklistička trka od Beograda do Banjaluke!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

17.04.2019

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka, sa 180 takmičara iz 30 zemalja, startuje danas u 18 sati ispred Hrama Svetog Save, saopštila je Gradska uprava Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Tim povodom, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da 13. međunarodna biciklistička trka dokazuje sjajnu saradnju i organizacionu sposobnost gradova Republike Srbije i Srpske, u cilju promocije sporta i prijateljstva.

On je istakao da je Beogradu velika čast što je pokrovitelj trci koja ove godine predstvalja kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. i koja, kaže, može da stane rame uz rame sa svetskim trkama poput "Tour de France" i "Giro d''Italia". 


- Kao gradonačelnik, ponosan sam, jer će 180 takmičara iz 30 zemalja krenuti sa ulica naše prestonice. To je dobra prilika za promociju Beograda kao turističke destinacije koju godišnje poseti preko milion turista - rekao je Radojičić.

On je dodao da je ponosan i na činjenicu da u trci učestvuje reprezentacija Srbije, jer je reč o uspešnim, sposobnim i požrtvovanim pojedincima i uigranom timu.

180 takmičara iz 30 zemalja učestvovaće u trci

Beograd je, prema njegovim rečima, u svetu prepoznat kao grad sporta i sportskih manifestacija, koji daje podršku sportistima, bilo da je reč o rekreativcima ili profesionalnim takmičarima. 


Radojičić je naveo da, kao gradonačelnik i kao lekar, zna koliko je sport važan za zdrav i dugovečan život. 

Biciklizam je, kaže, poseban jer je on i više od sporta, pa se Grad Beograd uređenjem infrastrukture, izgradnjom biciklističkih staza i parkinga za bicikle trudi da promiviše i istakne bicikl, ne samo kao sredstvo za rekreaciju, već i kao prevozno sredstvo ekološki prihvatljivije i isplativije od motornih vozila.

Radojičić je zahvalio Banjaluci, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, koji, kaže, prepoznaje značaj saradnje sa Beogradom.

Trka Beograd-Banjaluka predstavlja simbol podrške Srbije našem narodu sa druge strane Drine, podvukao je Radojičić. 

- Ova manifestacija, pored poruke o značaju sporta, ima i širi društveni značaj, jer se u ovim turbulentim vremenima ističe važnost povezivanja i zajedništva sa našim sunarodnicima u Republici Srpskoj - istakao je Radojičić. 

Takmičarima je poželeo sreću i uspeh, a ljubitelje biciklizma pozvao da danas podrže i isprate takmičare u njihovoj "uzbudljhivoj avanturi".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading