Sve je spremno za Beogradski maraton!

Autor:

Sport

12.04.2019

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za Beogradski maraton! U nedelju, 14. aprila, održava se 32. Beogradski maraton, pod sloganom "Trči, uživaj, pomozi nekome", održana je poslednja konferencija u Skupštini grada Beograda.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Konferencija povodom Beogradskog maratona

- Ova manifestacija šalje najlepšu sliku Beograda u svet. To je slika lepog i sve zanimljivijeg Beograda. Atletika i maraton su borba da samima sebi pokažeteda nešto veliko možete da uradite. Beogradski maraton itekako pomaže Turističkoj organizaciji Beograda u promociji prestonice i to se meri milionima. Imam sve veći broj takmičara i mnogo gostiju iz Kine, pre svega i posebno im se zahvaljujem. Pozivam sve da dođu na maratonsku trku u nedelju, jer će uslovi biti idealni za trčanje- rekao je Miodrag Popović, predsednik Turističke organizacije Beograda.

Aerodrom "Nikola Tesla" takođe pruža podršku Beogradskom maratonu i zaposleni će učestvovati na trci, biće među kompanijama sa najviše predstavnika na nedeljnom spektaklu. U noći između 31. maja i 1. juna na aerodromu u Surčinu, na samoj pisti, biće održana trka na 5.000 metara. Takva tradicija je započeta još 1972. godine na aerodromu u Njujorku, a od prošle godine se trči i na pisti aerodroma u Surčinu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

- Ove godine nastavljamo da podržavamo maraton, biće svirača, raznih punktova i propratnih događaja na više lokacija u Beogradu, kao što su Slavija, potez oko Londona, Brankov most, Ada... Za svaki kilometar koji naši zaposleni pretrče na maratonu Uniqa osiguranje doniraće po 1 evro za pomoć u prikupljanju novčanih sredstava za kupovinu aparata za magnetnu rezonancu- rekla je Sonja Marić , direktorka Uniqa osigiranja.

Direktor manifestacije zadovoljan kako je protekla promocija i siguran je da će ovo biti najmasovniji i najbolje organozovan maraton do sada.

- Izuzetno sam zadovoljan što danas imamo ovakve promotere, partnere i goste. Strateški smo predstavljali Beograd i maratonsku trku širom sveta, a jedan od primera je i kineski grad Šenžen. Napravili smo dobar program za naše goste iz Kine i bićemo mi najbolji mogući domaćini u saradnji sa TOB. Već 23 godine sam prijatelj sa Polom Tergatom, koji imam mnogo obaveza. Bio je promoter Svetskog prvenstva u krosu u Danskoj i došao je u Beograd. Vanserijski je sportista, petostruki svetski šamion u krosu, a zatim i pobednik mnogih polumaratonskih i maratonskih trka širom planete. Mnogo nam znače njegove reli topline. On je prvi čovek koji je trčao maraton ispod 2:05 sati kada je u Berlinu postavio tadašnji svetski rekord- rekao je Dejan Nikolić, direktor BG maratona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading