SPEKTAKL U ARENI: Hrvati bili na kolenima, Srbija ispustila pobedu!

Autor:

Sport

11.04.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno 25:25 sa reprezentacijom Hrvatske u okviru kvalifikaciza EP.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Rukometaši Srbije

Meč je obilovao velikim brojem preokreta, a naši momci su odigrali sjajnu utakmicu i prava je šteta što nismo upisali trijumf nad velikim rivalom.

Srbija je u poslednji minut ušla sa golom prednosti, Duvnjak je na 30 sekundi pre kraja doneo Kaubojima izjednačnje, a naši momci nisu uspeli da realiziju poslednji napad i stignu do tri boda.

Sam početak meča nije ukazivao da će Srbija stići do pozitivnog rezultata. Orlovi su očajno krenuli i u prvih osam minuta nisu uspeli da pronađu put do mreže, pa su Hrvati veoma brzo stekli prednost od tri gola (4:1).

Ipak, kako je vreme odmicalo Srbija je podizala nivo igre, pa smo veoma brzo stigli do egala i izjednačenja od 11:11.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Zelenović je danas bio sjajan

Dejan Milosavljev je bio odličan na golu tokom prvog poluvremena, ali je na drugoj strani briljirao Duvnjak koji je predvodio listu strelaca tokom cele utakmice.

Već do kraja prvih 30 minuta igre izabranici Lina Červara su videli da ova ekipa Srbije nije onog kvaliteta sa Svetskog prvenstva ranije ove godine. Peruničićev sastav je igrao dosta brže i odlučnije, a samim tim se na poluvreme otišlo u egalu – 13:13.

Nošeni sjajnom podrškom domaće publike rukometaši Srbije zaigrali su još bolje u nastavku utakmice. Naši su preuzeli konce igre i na krilima Zelenovića i Vorkapića stigli smo do dva gola viška.

Orlovi su mogli i do tri gola prednosti, ali su propustili nekoliko dobrih šansi. Iskusni Hrvati su to iskoristili, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa potpunim egalom.

Hrvati su u samoj završnici konstantno imali vođstvo od jednog gola, a naši momci su uvek uspevali da izjednače. Vanja Iliče je pri rezultatu 24:23 za goste postigao dva gola u nizu, pa su Orlovi poveli sa 25:24. Nažalost, pola minuta pre kraja Duvnjak donosi izjednačenje Hrvatskoj, a naš tim u poslednjem napadu nije uspeo da dođe do velike pobede. Marsenić je imao priliku da u poslednjoj sekundi iz deveterca savlada golmana Kauboja, ali u tome nije uspeo, pa su bodovi podeljeni na ravne časti.

Posle tri odigrana kola Srbija se nalazi na trećem mestu sa dva osvojena boda, dok je Hrvatska lider grupe i ima pet bodova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading