PERUNIČIĆ PRED HRVATSKU: Ne plašimo se, atmosfera mač sa dve oštrice

Autor:

Sport

05.04.2019

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometna reprezentacija Srbije dočekaće Hrvatsku u Beogradu 11. aprila u trećem kolu "Grupe 2" kvalifikacija za Evropsko prvensvo. "Olrovi" se posle četiri godine vraćaju u dvoranu Aleksandar Nikolić, a selektor Nenad Peruničić izneo je očekivanja pred ovaj duel.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

- Nismo dobro krenuli u kvalifikacijama. Situacija je takva da nam je veliki broj igrača falio od samog početka kvalifikacija. I trenutno imamo povređenih. Sama utakmica nosi drugačiju težinu jer igramo protiv velikog rivala. Gajim poštovanje za ono što su uradili u poslednjih 20 i više godina. Situacija kod nas sa rukometom nije takva, ali se trudimo da poboljšamo sliku pristupom i odnosom reprezentativaca prema državnom grbu - rekao je Peruničić.

On je dodao da smena generacije nije laka.

- Smena generacija je težak i bolan period pogotovo u situaciji kada velika većina igrača deli minutažu ili imaju malu minutažu u svojim klubovima. Za reprezentaciju treba mnogo više. Neke stvari moraju da se seku da bismo dobili zdraviju sliku. Ranije se nije radilo na priključivanju novih igrača.

RepublikaFoto: http://rss.org.rs
LEGENDE: Nenad Peruničić i Nedeljko Jovanović

Selektor smatra da naša selekcija može mnogo.

- Ne plašimo se nikoga pa ni Hrvatske. Ovi igrači su pokazali volju, motiv i disciplinu na SP i to me hrabri da im je jako stalo. Verujem u pobedu protiv Hrvatske. Svi smo krivci što ne mogu da garantujem da će hala biti puna. Atmosfera može da da vetar u leđa, ali i da odseče noge - zaključio je on.

Pomoćnik selektora Nedeljko Jovanović imao je jasnu poruku.

- Najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Bilo je velikih oscilacija ima i opravdanja zbog tih povreda. Imamo priliku da pružimo bolju partiju, imaćemo veliki motiv pred domaćom publikom, igrači svesni i posle SP da treba da pruže bolju partiju i prva značajna pobeda. Treba pozitivnije gledamo na budućnost i perspektivu. Da imamo kontinuitet velikih takmičenja. Nenad je izvršio veliku promenu igrača, ima novih koji nikada nisu bili ni blizu, pruža im se šansa da se dokažu u kvalifikacijama i stvore novi  imidž. Očekujemo veliku borbenost, što manje povređenih koji će početi pripreme - zaključio je Jovanović.

Utakmica Srbija - Hrvatska zakazana je za 18 sati, a tri dana kasnije iste selekcije sastaju se u Zadru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading