PROSLAVLJENI MMA BORAC O ZAVRŠETKU SJAJNE KARIJERE: Više nemam želju da prebijam ljude!

Autor:

Sport

01.04.2019

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisam očekivao ovako laganu pobedu... Mislio sam da će borba u Spensu biti završena sudijskom odlukom. Spremao sam se četiri meseca, a sve se završilo za šest sekundi. Toliko mi je trebalo da nokautiram protivnika, ovako za Srpski telegraf počinje ispovest Dušan Džakić (31), borac koji je u Srbiji možda više od bilo koga uticao na to da MMA postane jedna od omiljenih borilačkih disciplina.

Njegovi fanovi (samo na Instagram profilu ima više od 103.000 pratilaca) i dalje su razočarani što je odlučio da napusti ring.

- Morao sam. Karijeru sam završio zbog povrede oka koju sam 2014. dobio u Češkoj, a iskren da budem - nemam više želju da tučem ljude. I Maksimilijana sam nokautirao, pa sam mu vadio gumu iz usta. Takođe, šest-sedam puta sam borbe završavao "giljotinom", pa sam prilazio protivnicima, vadio im jezik i vraćao im svest - iskren je Džakić.

Podsetimo, zbog udarca u Češkoj nastupilo je delimično slepilo i od tada nema odobrenje lekara za borbe.

15 godina je trajala karijera Dušana Džakića

- Pet godina se borim na svoju ruku. Ali to je to, gotovo je!

Na pitanje da li je 100 odsto siguran da je ovo definitivni kraj njegove karijere kaže:

- Paaa... Organizatori iz Megdana pregovaraju da čuveni Kazuši Sakuraba krajem godine nastupa u Beogradu. Samo zbog njega bih napustio sportsku penziju. Boriti se s njim je stvar prestiža, a koliko ga poštujem pokazatelj je i tetovaža sa njegovim likom na mom ramenu.

SKOR: 26 pobeda i 11 poraza

Ipak, Džakić ne savetuje klincima da se profesionalno bave MMA.

- To ne bih dozvolio ni svom sinu! Prevelika su to odricanja, dva-tri puta dnevno surovih treninga, a realno 1 od 1.000 MMA boraca može da živi od toga, ili ni toliko. Međutim, ako je to zaista njihova želja, savetujem da nađu ozbiljan klub, da se ne upuštaju u MMA pre 15-te godine. Pre toga svakako je dobro da se bave džudoom, karateom, kik-boksom... - objašnjava Džakić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading