Srbija hoće da gaji olimijske šampione na francuski način

Autor: Tanjug

Sport

24.08.2017

10:38 >> 10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, nakon što je pružio podršku srpskim rvačima na Svetskom prvenstvu u Parizu, nastavio je svoj radni boravak u tom gradu oblilaskom Nacionalnog instituta za sport INSEP i sastankom sa francuskom koleginicom Laurom Flesel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Želi saradnju sa Francuskom: Vanja Udovičić

Udovičić je u razgovoru sa Flesel istakao značaj intenziviranja saradnje, posebno s ciljem razvoja sportskog turizma i saradnje klubova u većem broju sportova, ali i razmeni iskustava organizacije velikih međunarodnih takmičenja.

Bilateralni sastanak u Ministarstvu sporta Francuske ministar Udovičić iskoristio je i da uputi poziv bivšoj olimpijskoj šampionki, ministarki Francuske za zvaničnu posetu Srbiji.

Ministar Udovičić sastao se u Parizu i sa direktorom INSEP-a Ganijem Jaluzom, sa kojim je razgovarao u cilju razmene iskustava dobre prakse, buduće saradnje sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije, kao i razmeni sportista.

Koliko je važan INSEP za celokupni francuski sport najbolje pokazuju podaci da je skoro redovno oko polovina osvajača francuskih medalja na Olimpijskim igrama poniklo baš tu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading