IAAF: Ruskim atletičarima ostaje zabrana!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

11.03.2019

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska atletska federacija (IAAF) odlučila je da ostavi zabranu ruskim atletičarima oko dopinga, jer nije dobila sve podatke iz Moskve i finansijsku nadoknadu u istrazi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Danas je u Dohi razmatrana odluka da se skine suspenzija Ruskom atletskom savezu (RUSAF), koja je na snazi od 2015. godine, ali Upravni odbor IAAF-a smatra da nisu ispunjeni svi uslovi ruske strane.

- Logistička pitanja sadrže finansijsku kompenzaciju, uključujući i troškove Radne grupe i pravne troškove, ali još uvek nismo dobili analitičke podatke i uzorke iz moskovske laboratorije. To treba što pre da se reši i čim budemo imali sve što treba preispitaćemo suspenziju - rekao je član Upravnog odbora IAAF Rune Andersen, a prenosi Rojters.


Ruske vlasti demantovale su optužbe da je u toj zemlji postojao sistemski doping baš pod okriljem države, ali su prihvatili da su visoki zvaničnici bili uključeni u pružanje zabranjenih supstanci sportistima.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Povratak RUSAF-a u IAAF više puta je bio odbačen u protekle tri godine i ukoliko se tako nastavi tamošnji atletičari propustiće Svetsko prvenstvo u Dohi u septembru.


Pojedinim atletičarima iz Rusije je ranije bilo dozvoljeno da učestvuju pod neutralnom zastavom i to jer su ispunili nekoliko kriterijuma oko dopinga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading