Novi šampioni odmerili snage na memorijalnom turniru "Slobodan Rakić - Cakan"!

Autor:

Sport

09.03.2019

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi memorijalni džudo turnir "Slobodan Rakić - Cakan" odžan je u Beogradu u organizaciji Džudo kluba Partizan iz Velikog Mokrog Luga. Prijavilo se više stotina takmičara, od kojih će neki sasvim sigurno u budućnosti braniti boje Srbije na međunarodnim takmičenjima.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Prvi memorijalni turnir "Slobodan Rakić - Cakan"

Prestižni džudo turnir za mlađe kategorije je otvorio Branko Stolić, predsednik pomenutog kluba.

- Džudo je relativno mlad sport i u današnjem obliku je nastao 1882. godine kada je otac savremenog japanskog sporta dr Džigoro Kano osnovao prvi klub u Japanu. Prvi džudo klub osnovan je u Beogradu 1955. godine, a olimpijski sport je postao 1964. Džudo poslednjih godina dostiže veliku popularnostu našoj zemlji i regionu i privlači sve veću pažnju mladih i dece. Činjenica je da današnja deca se sve manje kreću i da imaju navike da vreme provode ispred kompjutera i televizora. Zato sve više dece ima problema sa prekomernom težinom, smanjenom fizičkom sposobnošću kao i deformitetims kičme i stopala- rekao je Stolić.

Džudo postaje sve popularniji u Srbiji, a takođe je jedan od sportova koji stručnjaci najviše preporučuju u svrhu kvalitetnoh rasta i razvoja deteta.

- Džudo klub Partizan iz Velikog Mokrog Luga osnovan je 2013. godine kao sekcija Džudo kluba Partizan, a od januara 2013. godine je u potpunosti samostalan klub. Danas imamo preko 100 članova koji treniraju u tri sekcije u Velikom Mokrom Lugu i Novom Beogradu. Proteklih godina smo iznedrili brojne visokokotirane članove. U prošloj godini smo imali čak čast da nas 15 puta proglase za najuspešniju ekipu na međunarodnim tirnirima održanim u Beogradu. Kao predsednik DK Partizan VML i orgsnizator ovog memorijalnog turnira želim da se zahvalim učesnicima iz regiona, tačnije iz Republike Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunije. Naravno, pozdravljam sve učesnike iz srpskih gradova Beograda, Pančeva, Niša, Obrenovca, Zrenjanina, Novog Sada, Kučeva, Požatevcs, Smedereva- zaključio je predsednik džudo kluba Partizan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

09.03.2019 18:55

Sve je ovo lepo, samo bih postavio pitanje trenerima Partizana VML kako njihov jedan od najboljih takmicara, nosilac braon pojasa, gubi od boraca sa mnooogo nizim pojasom???