Hrvatska u šoku: Legendarni Mirko Filipović zbog moždanog udara završio MMA karijeru

Autor: Informer, Republika

Sport

02.03.2019

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski borac Mirko Filipović potvrdio je informaciju da je zbog moždanog udara, zadobijenog pre sedam dana, bio primoran da završi profesionalnu karijeru

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Neće se više boriti... Mirko Filipović

MMA šampion, poznat po nadimku Kro Kop otkrio je u petak uveče za Novu TV da je problem sa vratom, koji ga je izvesno vreme mučio, prerastao u moždani udar, posle koga nije moga više da se usudi da uđe u oktagon.

- Imam probleme sa vratom, hvata me nesvestica čim se okrenem. Išao sam na magnet, kolor dopler, sve je bilo OK. Bolovi su mi smetali, mislio sam da tako mora da bude. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvest. Cela bolnica to zna, imao sam moždani udar - otkrio je za TV Novu popularni sportista u regionu. 

Ono što mu sleduje u bliskoj budućnosti su šetnje i nikakvo izlaganje udarcima i mogućnostima povrede, što u prevodu znači - daleko od borbe.

- Ne smem da primim ni blaži udarac, tri meseca ni lakši trening, samo šetnje. Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povećava pritisak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani mogao bi da bude smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih bio oduzet u rukama i nogama, da nisam svestan okoline - obelodanio je Filipović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading