SUPERBOUL: Mučna uspavanka ubila Brejdijevu magiju!

Autor:

Sport

05.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po mišljenju mnogih - najveći sportski okršaj klubova na svetu doživeo je pravi debakl u svom 53. izdanju! Superboul američkog fudbala između Nju Inglanda i Los Anđeles Remsa potukao je za 60 minuta igre gotovo sve negativne rekorde kada je u pitanju najpopularniji sport u Americi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tom Brejdi

Na kraju su Patriote slavile sa 13:3 u najneefikasnijem NFL finalu, i to na iskustvo legendarnog kvoterbeka Toma Brejdija, koji je na jedvite jade došao do rekordne šeste titule kada su u pitanju ostvarenja igrača.

NEDOSTOJNA REPRIZA

Nju Ingland je u Atlanti došao do šestog Lombardijevog trofeja, čime je izjednačio rekord Pitsburga, ali ne kvalitetom svoje igre već zahvaljujući još očajnijem rivalu. Da kuriozitet bude veći, Patriote su dinastiju započele 2002. pod vođstvom još aktuelnog trenere Bila Beličeka i to protiv Remsa, koji su tada igrali u Sent Luisu, ali je ovaj duel bio miljama daleko od tih slavnih dana. Dovoljan podatak je da je postignut samo jedan tačdaun i to trčanjem za dva jarda i iz jedinog ulaska u "crvenu zonu" obe ekipe. Junak meča bio je Džulijan Edelman, koji je do MVP priznanja došao sa 141 uhvaćenim jardom. S druge strane, tim iz Los Anđelesa je uspeo da samo jedan napad kruniše šutom za tri poena, dok su ostali uglavnom završavani na nuli ili čak nazadovanjem na terenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tom Brejdi

SKRIVANJE IZA ODBRANA

Neko će reći da su Nju Ingland i LA Remsi odigrali jaku odbranu i da je to uzrok malog rezultata, ali brojke govore drugačije. Meč bez tačdaun dodavanja posledica je činjenice da je Brejdi kraj svog imena upisao samo 262 jarda. Njegov kolega sa suprotne strane Džared Gof bio je još lošiji, bacio je samo 229 jardi, a iskusni trkač Tod Gurli mu je prešao samo 35 jardi, pa ne čudi da su ostali kratkih rukava.

 

NEGATIVNI REKORDI SUPERBOULA

* Najmanje poena u istoriji

* Samo tri poena u prve tri četvrtine

* Džulijan Edelman proglašen za MVP sa samo 141 uhvaćenim jardom iz deset hvatanja

* Meč u Atlanti tek drugi u istoriji, još od trećeg Superboula, da timovi nisu imali dodavanja za tačdaun

* Nju Ingland tek drugi klub sa samo jednim tačdaunom u finalu

* Remsi drugi tim koji nije postigao tačdaun

* Remsi tek drugi u istoriji koji nisu ušli u "crvenu zonu", dok su Patriote ušle samo jednom

* Čak 27 od 60 napada Remsa završeno na nuli ili sa negativnim jardima

 

 

Muzički spektakl u poluvremenu

Publika na Mercedes benc areni u Atlanti ostala je uskraćena za kvalitetan američki fudbal, ali su bar opet dobili muzičko-scenski spektakl u poluvremenu. Koncert koji doživljava jednaku slavu kao Superboul ovaj put su uveličali grupa Marun 5, reperi Trejvis Skot i Big Boi, pa su dobar zvuk, vatromet i specijalni efekti razmrdali publiku.

 

Niko nikad kao Brejdi!

Osvajanjem rekordnog šestog Superboul prstena u 42. godini Tom Brejdi je postao najstariji kvoterbek šampion. Legenda Patriota imao je i ovaj put podršku lepe supruge Žizel Bundšen, ali je otkrio odakle još crpe energiju, koja je u njegovom slučaju eliksir mladosti.

- Inspiraciju nalazim upravo ovde, u ovakvim mečevima. Neverovatno je kako smo dobili ovu utakmicu. Bila je ovo teška borba kao malo koja do sada - istakao je Brejdi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading