NEMA STAJANJA: Sportski savez Srbije stigao i u Skoplje

Autor:

Sport

30.01.2019

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski savez Srbije nastavlja da gradi međunarodnu saradnju. U sklopu plana je i izgradnja sportskih veza sa Makedonijom. Tim povodom predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković posetili su u Skoplju direktora Agencije za mlade i sport Darka Kajevskog.

RepublikaFoto: Promo foto

Prvi čovek makedonskog sporta izrazio je veliku želju za upoznavanjem, pa je poseta realizovana u što kraćem roku.

Obe strane prezentovale su planove na polju sporta u svojoj zemlji, kao i već postojeća dostignuća. Učinjeni su i prvi koraci u saradnji, postignuto je nekoliko dogovora.  Predsednik SSS Davor Štefanek izjavio je posle ove posete:

- Sportskom savezu Srbije svidele su se ideje koje je predstavio gospodin Kajevski. Najpre želimo da povežemo pogranične gradove Srbije i Makedonije nizom sportskih manifestacija. Tako će sportisti obe zemlje imati veću sportskukonkurenciju, treneri će razmenjivati znanja, a mladi će imati priliku da se upoznaju sa drugim kulturama. Sve je to deo plana koji SSS želi da sprovede ove godine, sportska diplomatija bitan je segment našeg društva i zato smo krenuli u realizaciju prvih planova. 

Generalni sekretar SSS Goran Marinković nadovezao se na predsednikove reči:

- Kreuli smo u sprovođenje naših planova. Posle Turske, Egipta i Kube, razgovarali smo i sa sportskim predstavnikom Makedonije. Ovom prilikom Srbija je pozvala naše susede da budu gosti Sajma sporta u Bogradu. Tako će imati priliku da prezentuju svoj sport u našoj zemlji, što se veoma dopalo direktoru Kajevskom te je na naše zadovoljstvo prihvatio ovaj predlog bez razmišljanja.

Direktor Agencije za mlade i sport Darko Kajevski nije krio zadovoljstvo što je poseta brzo realizovana i bila veoma konstruktivna.

- Zaista je lepo videti se sa ljudima koji imaju ogromnu želju i energiju da poboljšaju sport u Srbiji, ali i pomognu sportu Makedonije. Smatram da od ove saradnje obe strane mogu imati velikih benefita, što će koristiti kako sadašnjim tako i budućim šampionima. Bićemo u kontaktu, a ove godine sa ponosom mogu reći da se vidimo u Beogradu.

Za nekoliko nedelja Sportski savez Srbije započeće saradnju i sa Mađarskom, a u aprilu mesecu planirana je poseta Kineske sportske delegacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading