Vranjanci odabrali najbolje sportiste u 2018. godini

Autor:

Sport

30.01.2019

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na tradicionalnom izboru za najbolje u vranjskom sportu za proteklu godinu, koji se održava u okviru obeležavanja 31. januara Dana grada, dodeljeno je 90 priznanja i nagrada, kao znak zahvalnosti onima koji uspesima ispisuju sportske stranice Vranja.

RepublikaFoto: Promo foto
Nagrade za najbolje

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković, članovi gradske uprave, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, kao i vodeći ljudi Sportskog saveza grada Vranja. Za najbolju sportiskinju proglašena je Ivana Davidović, članica Kik-boks kluba „Vranje“, dok je najbolji sportista Kristijan Stošić, član Atletskog kluba „Vranjski maratonci“.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Fudbalski klub „Dinamo“. Sportsko iznenađenje za 2018. godinu je Ženski rukometni klub „Vranje“, specijalno priznanje pripalo je džudo klubu „Vranje“ koji je ove godine proslavio jubilej 50 godina postojanja. Za najboljeg sportskog stručnjaka Grada Vranja za 2018. godinu izglasan je Dragan Antić Recko, stručnjak u oblasti sporta je dr Bojan Ilić, sportski radnik godine je Nenad Stamenković iz Odbojkaškog kluba „Panda“, dok je nagrada za životno delo pripala Bogdanu Mitrovu, dokazanom sportskom radniku u streljaštvu. Gradonačelnik Milenković je u svom obraćanju prisutne podsetio da je sa istog mesta prošle godine dao obećanje da će Gradski stadion biti završen, što je i učinjeno.

- Zadovoljstvo mi je što će na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, Vranje biti jedan od šest gradova u kome će početi izgradnja novog stadiona po UEFA standardima. Koristim priliku da još jednom čestitam FK „Dinamo“ istorijski uspeh koji su ostvarili plasmanom u Superligu Srbije, sa nadom da će u prolećnoj sezoni ostvariti zacrtani cilj - rekao je Milenković.

Skupu se obratio i gradski većnik Nenad Đorđević koji je naglasio da je prethodna godina među trofejnije po broju ostvarenih rezultata.

RepublikaFoto: Promo foto
Davor Štefanek na dodeli priznanja

- Grad je u protekloj godini podržavao sport i sportske manifestacije i nastaviće da podržava sve ono što predstavlja kvalitet i doprinosi razvoju grada, sporta i okupljanja omladine oko pravih vrednosti - rekao je Đorđević i dodao Ova manifestacija je posvećena onima koji sebe daju sportu i na taj način doprinose okruženju i svom gradu - istakao je Đorđević.

Čestitajući dobitnicima, Davor Štefanek je naglasio odličnu saradnju koju Sportski savez Srbije ima sa gradskim rukovodstvom i poželeo Vranju olimpijskog šampiona. Dodeljeno je i devet posthumnih priznanja: Goranu Nastiću, Dušanu Đorđeviću, Zoranu Damjanoviću, Slobodanu Stošiću, Milenu Markoviću, Mihajlu Markoviću, Momčilu Trajkoviću, Branislavu Petroviću i Nebošji Stevanoviću. Uručena su i priznanja osnovnim i srednjim školama, pojedincima i sportskim mladim nadama Grada Vranja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading