Lak posao za svetske prvakinje: Srpkinje dobile rivalke u kvalifikacijama za OI!

Autor:

Sport

30.12.2018

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška sekcija Srbije saznala je protiv koga će najverovatnije igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020.

RepublikaFoto: FIVB
Svetske šampionke

Aktuelne svetske šampionke iz Japana ranije ove godine za plasman u Tokio najverovatnije će morati "preko" Portorika, Tajlanda i Kube.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, svetski prvak, vicešampion Olimpijskih igara i prvak Evrope, zauzima prvo mesto na najnovijoj rang listi FIVB, pa će, najverovatnije, na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija 2 – 4. avgusta igrati protiv Portorika, Tajlanda i Kube. Najavljeno je da će FIVB 31. januara 2019. objaviti ko su domaćini turnira, kao i raspored utakmica. U Interkontinentalnim kvalifikacijama će igrati 24 najbolje selekcije sa FIVB rang liste, izuzimajući Japan, domaćina Olimpijskih igara. Po sistemu serpentine biće određeno 6 grupa, u kojima će igrati po 4 selekcije, a samo pobednik će izboriti plasman na OI 2020 (24. jul – 9. avgust). 


ENIORKE – OI 2020. – INTERKONTINENTALNE KVALIFIKACIJE (2 – 4. avgust) – SASTAVI GRUPA: 

A GRUPA: Srbija, Portoriko, Tajland, Kuba
B GRUPA: Kina, Turska, Nemačka, Češka
C GRUPA: SAD, Argentina, Bugarska, Kazahstan
D GRUPA: Brazil, Dominikanska republika, Kamerun, Azerbejdžan
E GRUPA: Rusija, Južna Koreja, Kanada, Meksiko
F GRUPA: Holandija, Italija, Belgija, Kenija 

FIVB je objavio da će se 5 Kontinentalnih turnira odigrati u januaru 2020, kao i da će na njima igrati minimum po 4 selekcije koje se nisu kvalifikovale na OI.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading