Zlatni vaterpolisti velikog srca!

Autor: Tanjug

Sport

26.12.2018

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatni srpski vaterpolisti Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Dušan Mandić, obradovali su mališane iz Svratišta za decu na Novom Beogradu i u ime ove kompnije uručili ček u iznosu od 250.000 dinara.

RepublikaFoto: VSS
Vaterpolisti Srbije

Donacija će biti usmerena za razvoj programa obrazovanja, kojim ova institucija uz pružanje utočišta, obroka, odeće, zdravstvene nege i brojnih drugih vidova podrške nastoji da unapredi kvalitet života dece koja žive ili rade na ulici.

Pored novčane donacije, Prlainović, Aleksić i Mandić su obradovali štićenike Svratišta za decu uzrasta od pet do 15 godina novogodišnjim paketićima.

- Praznici su vreme empatije, humanosti i darivanja. Tada svi mi, a posebno oni najmlađi i najranjiviji, priželjkujemo radost, ljubav i mir. Ne smemo da zaboravimo da je i u ovom periodu Svratište za decu jedino sigurno utočište za stotine mališana koji žive na ulici. Ovo je mesto na kojem možemo da sprečimo i smanjimo negativne posledice načina života na koji su ova deca prinuđena, da ih uključimo u obrazovni i zdravstveni sistem i stvorimo uslove za njihovo srećnije odrastanje- rekao je Prlainović.


Već godinama unazad jedan od najboljih vaterplosta sveta je dodao da su on i njegovi saigrači veoma zahvalni UNIQA osiguranju na prilici da učestvuju i podrže rad Svratišta za decu, kao i zaposlenima koji su uspeli da prikupe slatkiše, knjige, odeću i igračke za najmlađe.

Predsednica Izvršnog odbora UNIQA osiguranja Gordana Bukumirić istakla je da veruje da svako dete ima potencijal za velike stvari, a da je obaveza nas odraslih da im obezbedimo uslove u kojima će moći da ga ostvare.


- Mališani iz Svratišta su svakodnevno izloženi višestrukim rizicima. Zbog toga im je potrebno još više pažnje, više ljubavi i brige, čvrst oslonac, kako bi mogli da prekinu krug siromaštva, života i rada na ulici. Nadamo se da će naša donacija osnažiti kapacitete Svratišta za decu i da će pomoći u razvoju ključnog programa za dobrobit njihovih štićenika – ranog obrazovanja- rekla je Bukumirić.

Ona je dodala da svet ostaje na generacijama koje dolaze i da je zbog toga ulaganje u srećno odrastanje najmlađih i stvaranje uslova u kojima mogu da ostvare pun potencijal, zapravo investicija u bolju budućnost svakoga od nas i jedan od ključnih pravaca društveno odgovornog poslovanja UNIQA osiguranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading