(VIDEO) KAKAV MALER ZA SRPKINJU: Ivana Španović zbog broja za centimetar ostala bez medalje!

Autor:

Sport

11.08.2017

19:53 >> 21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu u Londonu u disciplini skok u dalj. Španovićeva je na kraju osvojila četvrto mesto. Naša atletičarka je u šestoj, poslednjoj seriji imala skok za zlato (preko sedam metara), ali joj se desio peh jer joj se odlepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pesku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Španović je zbog broja sa dresa ostala bez medalje

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Riz sa 7,02 metara, dok je druga bila Ruskinja Darija Klišina sa sedam metara. Bronza je pripala Amerikanki Tijani Bartoleti sa 6,97 metara.
 

 

 

 


Predstavnici Atletskog saveza Srbije uložili su žalbu na izmeren poslednji skok Ivane Španović. Međutim, žalba je odbijena, a potom je usledila ceremonija dodele medalja.

 

 

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP



Ivana Španović je bila na korak od osvajanja medalje, koju je na kraju izgubila za jedan centimetar. Ivana je u poslednjoj seriji imala skok za medalju, ali joj je otpao broj sa dresa i ostavio trag. Sudije su potvrdile da se radi o skoku od "samo" 6,91 metar.Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Naša atletičarka je u prvoj seriji prestupila, a potom je u drugoj skočila 6,96 metara i preuzela je prvo mesto.  Britni Riz je u trećoj seriji preskočila 7,02 metara i preuzela je drugo mesto.  Naša atletičarka je u trećoj serijo skočila 6,77 metara. Španovićeva je u četvrtoj i petoj seriji prestupila, a Darija Klišina je to iskoristila i skokom od sedam metara preuzela drugu poziciju. Nastavljena je borba za medalje, a naša atletičarka je imala realne šanse da dođe do odličja.

Prava drama viđena je u poslednjoj seriji. Tijana Bartoleta je skočila 6,97 metara i ostavila je Ivanu bez medalje. Naša atletičarka je u poslednjoj seriji skočila samo 6,91 metar. Iako se na snimku videlo da je skočila više od sedam metara, sudije su izmerile 6,91 metar, jer jer našoj atletičarki navodno spao broj i ostavio je bez medalje.

 

 


TOK FINALA

21:35 - Ivana Španović ostaje bez medalje. Naša atletičarka je u poslednjoj seriji skočila 6,91 metar.

21:31 - Kakva drama u finalu skoka u dalj. Tijana Bartoleta je u poslednjoj seriji preskočila 6,97 metara i preuzela je treće mesto. Naša Ivana je trenutno četvrta.

21:22 - Novi prestup Ivane Španović. Naša atletičarka ostaje na trećem mestu. Poslednja, šesta serija odlučiće kome će pripasti medalje

 

 

 

 


21:18 - Klišina preuzima drugo mesto. Ruskinja je u petoj seriji preskočila tačno sedam metara

21:12 - Kakva šteta. Ivana je preskočila sedam metara u četvrtoj seriji, ali je nažalost prestupila. Nastavlja se borba za zlato, pošto je prestupila i Britni Riz

21:00 - Ivana druga posle treće serije. Britni Riz je preuzela prvo mesto od srpske atletičarke. Amerikanka je trećoj seriji skočila 7,02 metra.

20:49 - Španovićeva je u trećoj seriji skočila 6,77 metara. Naša atletičarka i dalje drži prvo mesto.

20:33 - Bravo Ivana! Naša atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,96 metara i preuzela prvo mesto. Klišina je druga sa 6,88 metara
 

 

 

 

 

 


20:15 - Ivana Španović je prestupila u prvoj seriji. Naša atletičarka je prestupila, a najbolji rezultat do sada ima Ruskinja Darija Klišina (6,78 metara). Druga je Britni Riz (6,75), a treća je Tijana Bartoleta (6,56 m)


20:00 - Ivana Španović ima veliku podršku navijača širom sveta
 

 

 


Španovićeva je do finala došla rezultatom 6,62 metra i to samo jednim skokom iz prve serije, odlucivši da ne nastupa više u kvalifikacijama zbog kiše.

- Bilo je jako hladno i izuzetno sam zadovoljna što sam, kako smo i planirali, sa jednim izvedenim skokom obezbedila ulazak u finale. Ceka me specijalna priprema za finale koje je na programu u petak u istom terminu - rekla je Španoviceva posle kvalifikacija.

Naša atletičarka je prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila bronzanu medalju. Ona je na poslednja dva SP (Moskva 2013, Peking 2015) osvojila bronzu, a sada želi da sa svetskog trona skloni Amerikanku Tijanu Bartoletu.

Španoviceva je imala četvrti rezultat u kvalifikacijama, iza Ruskinje Darije Klišine (6,66), Bartolete i Britanke Lorejn Udžen (6,63).

Srpkinja se nalazi u dobroj formi, a ove godine je vec osvojila zlato i to na EP u dvorani u Beogradu. Naša atleticarka je od 2013. osvojila devet medalja na velikim takmicenjima, a prošle godine trijumfovala je i u Dijamantskoj ligi.

Njen najbolji rezultat na otvorenom je 7,10 metara, koje je Ivana ostvarila prošle godine u Beogradu.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading