Uspešna promocija BGD maratona i Beograda u Šenženu

Autor: Tanjug

Sport

24.12.2018

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski maraton i Turistička organizacija Beograda predstavili su prethodnog vikenda Beogradski maraton i turističku ponudu Beograda na jednom od najvećih maratona u svetu - Internacionalnom maratonu u kineskom Šenženu.

RepublikaFoto: Tanjug

Tokom boravka delegacije Beograda u Šenženu kineska centralna televizija na sportskom kanalu 5 (ČTV5) emitovala je prilog o Beogradskom maratonu i prezentaciji Turističke organizacije Beograda.

Beogradski maraton je, specijalno za ovu priliku, u saradnji sa kineskim partnerima pripremio i posebne turističke paket aranžmane za dolazak kineskih učesnika na 32. Beogradski maraton 14. aprila 2019. godine.


Delegacija Beograda sastala se i sa visokim zvaničnicima grada Šenžena na čelu sa zamenicom gradonačelnika Vu Jihuan.

Tom prilikom ukazano je na veliki značaj ovakvih sportsko turističkih poseta i daljeg razvoja prijateljskih odnosa Kine i Srbije, kao i gradova Šenžena i Beograda, a gospođa Vuhan pozvala je gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da sledeće godine tokom Internacionalnog maratona poseti Šenžen.

Beograd i Šenžen imaju potpisan protokol o saradnji i ovo je izuzetno važan korak u daljem zbližavanju dva grada u konkretnim oblastima kao što su turizam, sport i rekreacija.

Šenžen je grad od 15 miliona stanovnika, a u širem području grada živi više od 23 miliona stanovnika.

Jedan je od najbrže rastućih gradova u Kini i svetu, važi za centar IT sektora u Kini i smatra se drugom Silikonskom dolinom.

Šenžen se nalazi na Unesco listi kreativnih gradova sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading