Francuskinje pokorile Evropu

Autor:

Sport

16.12.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Francuske nove su prvakinje Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rukometašice Francuske

Francuskinje su na domaćem terenu, u finalu Evropskog prvenstva, savladale selekciju Rusije rezultatom 24:21.

Duel u Parizu je očekivano bio veoma izjednačen, a domaće igračice su uspevale da na odmor odu sa minimalnim vođstvom, da bi se početkom nastavka odlepile na +3.

Francuska je uspela da zadrži tri gola prednosti do samog finiša, bez obzira što im je jedna od najiskusnijih igračica Alison Pino isključena u 36. minutu meča. 


Najefikasnija kod pobednica bila je Aleksandra Lakraber sa šest pogodaka, dva više od Estel Nze Minko. Kod Rusije se istakla Ana Vjahireva sa sedam golova, a pet je dodala Darja Dmitrijeva. 

"Zbornaja" je u nekoliko navrata bila blizu da se rezultatski vrati, ali nije uspela i samo su ponovile najbolji učinak na evropskim prvenstvima. 

S druge strane, Francuskinje su prvi put u istoriji došle do zlata na EP i nasledile dvostruke prvakinje iz Norveške, a ujedno i objedinile dva najveća trofeja jer su prošle godine bile najbolje na Svetskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading