KAKO DO POLUFINALA? Siguran prolaz uz dve pobede ili kalkulacija

Autor:

Sport

10.12.2018

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije je izgubila od Rusije koja je i bila favorit, Ruskinje su slavile sa 29:25, ali daleko od toga da je naša reprezentacija izgubila sve šanse za prolaz u polufinale.

RepublikaFoto: Filip Viranovski
Rukometašice Srbije

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Dve prvoplasirane idu u polufinale, trećeplasirana selekcija igra za peto mesto, a napominjemo i da Šveđanke i Francuskinje imaju utakmicu više od ostalih što znači da je njima ostala samo po jedna utakmica do kraja druge faze.

Ruskinje su praktično obezbedile plasman u polufinale, traži se druga selekcija koja će igrati u polufinalu, a Srbija ima šanse samo u dve kombinacije.
Prva
 - Dve pobede, protiv Crne Gore (večeras od 21 čas) i protiv Francuske 12. decembra. U tom slučaju nema dileme, niko ne može da ugrozi naše reprezentativke na putu ka drugom mestu. Francuska bi ostala na pet bodova, Šveđanke ne mogu da imaju više od 5, protiv Dankinja imamo bolji međusobni skor, a u slučaju naše pobede nad Crnom Gorom naše komšinice ne bi mogle da imaju više od 4 boda. Nismo favoritkinje, nadamo se da ćemo dokazati suprotno.
Druga
- Nerešeno protiv Crne Gore i pobeda nad Francuskom. U ovom slučaju moramo računati da Danska neće zabeležiti dve pobede protiv Rusije i Crne Gore, ili da Crna Gora neće zabeležiti pobedu protiv Rusije u poslednjem kolu. Pored toga, zavisimo i od Šveđanki koje ukoliko savladaju Ruskinje u poslednjem kolu takođe mogu imati pet bodova.


Može se desiti i da reprezentacija Srbije u pomenutom slučaju bude u krugu sa još tri reprezentacije, zbog čega je svakako bitna gol razlika.

Ipak, ova prva računica je daleko jasnija, nema dileme da smo u polufinalu ako upišemo dve pobede.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading