NOVAK TAMO GDE PRIPADA: Jaka konkurencija! Đoković je do danas bio u drugoj kategoriji srpskih sportista!

Autor:

Sport

07.12.2018

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održana je sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije kojom je predsedavao predsednik Božidar Maljković. Članovi Izvršnog odbora usvojili su nove liste kategorisanih sportista u okviru programa "Tokio 2020" i "Razvojnog programa" Olimpijskog komiteta Srbije. Pošto se kategorisanje sprovodi na osnovu ostvarenih rezultata u minulom periodu, u prvoj kategoriji se sada nalazi i Novak Đoković, nakon povratka na prvo mesto na ATP listi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Svetski broj 1

On je prvi deo godine proveo u drugoj kategoriji, jer je na svetskom rangiranju bio u značajno lošijoj poziciji usled šestoomesečnog odsustva zbog povrede, potom i operacije lakta.

Uz njega, i rvač Mihail Kajala prešao je u prvu kategoriju, i to iz treće, a na osnovu 3. mesta na Svetskom prvenstvu održanom u Budimpešti.

Za 21. decembar zakazano je obeležavanje Dana Olimpijskog komiteta Srbije i proglašenje najuspešnijih sportista, ekipa i trenera u 2018. godini u izboru OKS. Svečanost će se održati u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Na osnovu rezultata na Olimpijskim igrama mladih, strelac Aleksa Mitrović je po osvajanju bronzane medalje ušao u prvu, a gimnastičar Vlada Raković nakon šestog mesta u drugu kategoriju Razvojnog programa.

 

Mladi bokseri Srbije ostvarili su odlične rezultate na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rusiji.  Semiz Aličić osvojio je zlatnu medalju i ušao u prvu kategoriju Razvojnog programa. Nina Stajković, osvojila je srebrnu medalju, a Omer Ametović i Ognjen Đurđev bronze, pa se sada nalaze u drugoj kategoriji Razvojnog programa.

Ono što raduje je da prva kategorija olimpijskog programa nikada nije bila brojnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading