"DR ČELIČNI ČEKIĆ" SE PENZIONISAO!

Autor: B92

Sport

03.08.2017

10:06 >> 09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto revanš meča koji je bio zakazan za 11.novembar, protiv Britanca Entonija Džošue, koji ga je savladao u aprilu, Vladimir Kličko je rešio da okači bokserske rukavice o klin.

RepublikaFoto: YouTube.com
Kličko penzioner

 

Vladimir Kličko je ovu vest objavio na zvaničnom sajtu koji je doživeo kolaps, i nije mu moguće pristupiti trenutno. 

U profesionalnom boksu Ukrajinac je od 1996.godine. Posle zlata na Olimpijskim igrama u Atlanti, na 69 borbi ostvario 64 pobede, 53 nokautom.

Prvu titulu šampiona sveta osvojio je 2000. u WBO verziji, u međuvremenu je osvajao i pojaseve WBA, IBF i IBO verzija, te 23 puta uspešno branio titulu, samo dva puta manje od rekordera Džoa Luisa. 

Kličko ima 41 godinu, poznat je pod nadimkom "Doktor čelični čekić", a bio je jedan od najviše osporavanih šampiona sveta u teškoj kategoriji, pre svega zbog slabe konkurencije i izostanka atraktivnosti u njegovim borbama. 

Tokom karijere je između ostalih pobedio Aleksandra Povetkina, Dejvida Heja i Reja Mersera, a karijeru je završio sa dva poraza u nizu, jer je pred Džošuz izgubio od još jednog Britanca Tajsona Fjuroja, koji mu je oduzeo sva četiri pojasa u novembru 2015.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading