KO DRUGI? Hamilton ponovo ŠAMPION: Stigao Fanđa, juriš na rekord Šumahera

Autor:

Sport

25.11.2018

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luis Hamilton, novi-stari šampion Formule 1, ovu sezonu završio je na najbolji način – pobedom na Velikoj nagradi Ujedinjenih Arapskih Emirata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Hamilton je odvozao još jednu izuzetnu trku u Abu Dabiju i došao do 73. trijumfa, čime je, u poslednjoj trci, na najbolji mogući način završio fantastičnu sezonu u kojoj je ostvario 11 pobeda.

Englez je već obezbedio peti trofej u karijeri kojim se izjednačio sa Huanom Manuelom Fanđom, pa je ispred njega ostao samo Mihael Šumaher sa sedam. 

Iza Hamiltona su ostali drugoplasirani Sebastijan Fetel i Maks Ferstapen, dok su prvih 10 kompletirali Rikardo, Botas, Karlos Sains, Lekler, Serhio Peres, Roman Grožan i Kevin Magnusen. 


Trka u UAE bila je izuzetno zanimljiva u prvom i poprilično dosadna u drugom delu, a počela je stravičnim udesom Nika Hulkenberga, koji se po kontaktu sa Grožanom, dvaput prevrnuo i bolid mu se zapalio. Srećom, prošao je bez povreda, a oreol mu je verovatno spasao život. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Za zanimljive borbe pobrinuli su se Ferstapen, Botas, Lekler i Sains, a ova trka ostaće upamćena i po nekoliko detalja – dvostruki šampion Fernando Alonso se oprostio od Formule 1 (završio na 11. mestu), Kimi Raikonen je zbog kvara motora odustao od poslednjeg nastupa za Ferari, dok je Rikardo završio svoju epizodu u Red Bulu. 

Hamilton je inače oborio rekord F1 sa 408 bodova, a kao i prethodnih sezona, Mercedes je ubedljivo osvojio titulu u konkurenciji konstruktora. 

U vrhu generalnog plasmana nije bilo previše promena – Fetel je ostao drugi, Raikonen treći uprkos odustajanju, četvrti je Botas, ispred Ferstapena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading